Rukomet

Rukavica bačena Trefilovu

Ivan Ambroš • subota, 12.05.2007.

U prvom susretu finala Kupa EHF-a danski je Ikast na svom terenu pobijedio rusku Zvezdu 35:30 (15:13). Iako su Ruskinje vrhunska ekipa kojoj nije problem nadoknaditi pet golova zaostatka, mora se priznati da su Dankinje predvođene Gro Hammerseng odradile svoj dio posla i uspjele neutralizirati glavne ruske bombarderke

Iako su gošće na početku susreta uspjele jedno vrijeme držati dva gola prednosti (5:7), Dankinje uspijevaju u drugom dijelu prvog susreta uspostaviti ravnotežu, a nakon rezultata 12:13 prave seriju od tri pogotka za 15:13, rezultat kojim se odlazi na odmor. Drugo poluvrijeme ponovo kreće s rezultatskom izjedančenošću, međutim u ključnom dijelu susreta danske rukometašice po prvi put dolaze do veće prednosti – s 18:18 na 22:18 doveli su ih golovi Hammerseng i Aamodt. Do kraja susreta još su uspjeli i povećati prednost na konačnih 35:30.

Dankinje su predvodile nezaustavljiva Gro Hammerseng s jedanaest i Ragnhild Aamodt s osam golova. Kod Ruskinja najučinkovitija je bila Jelena Dmitrieva (lijevo krilo koje je na polusezoni došlo iz crnogorske Budućnosti) koja je od deset golova, osam zabila s crte od sedam metara.

Iako je pet golova razlike solidna zaliha pred uzvrat u Rusiji, Trefilova ekipa još nije rekla svoju posljednju riječ.

Kup EHF-a, prvi susret finala:
Ikast Bording EH A/S - SC Zvezda Zvenigorod 35:30 (15:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!