Nogomet

Rivaldo napustio Pirej

Maja Giljanović • nedjelja, 13.05.2007.

35-godišnji Rivaldo je razočaran nakon neuspješnog produljenja ugovora s čelnicima grčkog prvaka Olympiakosa raskinuo isti te je upravo na letu kući u Brazil...

1999. godine u FIFA-inom izboru Najbolji nogometaš svijeta u Grčku je stigao iz Cruzeira u ljeto 2004., a ove je sezone s postignutih 15 golova u 27 susreta bio ključni čovjek u osvajanju trećeg uzastopnog naslova prvaka. U veljači je Rivaldo ponukan odličnim partijama u crveno-bijelom dresu promijenio prvotnu odluku da se po isteku tekuće sezone vrati u Brazil gdje bi okončao velebnu karijeru te je najavio ostanak na još najmanje godinu dana.

Slika 1 od 1.

Službeno objašnjenje kluba, međutim, glasi: "Igrač nije prihvatio ponuđene uvjete kluba pa nam ne preostaje ništa drugo nego zahvaliti mu se na svemu što je učinio za Olympiakos te mu zaželjeti sreću u daljnjem tijeku karijere".

Što će, pak, s njom biti ostaje nepoznato jer na emocijama nabijenoj atmosferi konferencije za novinare, Rivaldo je tek procijedio: "Odlazim jer me predsjednik Kokkalis duboko razočarao kao čovjek pogazivši zadanu riječ, a ja jednostavno ne mogu ostati gdje nisam sretan. Navijača ću se, međutim, s veseljem uvijek sjećati".

Oni neće imati prigodu oprostiti se od 74 puta reprezentativca Seleacaoa jer je Rivaldo smjesta spremio kovčege te propušta današnju utakmicu posljednjeg kola na njihovom Karaiskakisu (protiv Ionikosa) nakon koje slijedi velika proslava trofeja, a neće im dakako biti ni glavna uzdanica u pokušaju da sljedeće sezone učine korak dalje te izbore prolaz iz grupne faze Lige prvaka (ovu su okončali bez pobjede na posljednjem mjestu skupine iza Valencije, Rome i Šahtjora).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!