Rukomet

Dankinje na korak do novog uspjeha

Vedran Stilin • ponedjeljak, 14.05.2007.

U prvoj finalnoj utakmici Lige prvakinja ruska Lada Togliatti nije ostvarila prednost na domaćem parketu te će za tjedan dana biti na teškim iskušenjima kod danskog Slagelsea…

Čvrsta danska ekipa Slagelse odigrala je sjajan susret u prvoj finalnoj utakmici Lige prvakinja na gostovanju u Togliatti te u konačnici izborila povoljnih 29:29, što u prijevodu znači kako će vrlo vjerojatno i treći puta u četiri posljednje godine doći do naslova europskih prvakinja.

Pred oko 2500 gledatelja Dankinje su odlično otvorile meč te predvođene sjajnom Bojanom Popović konstantno imaju prednost od 3-4 pogotka razlike. Ipak, pred kraj prvog dijela Lada uspijeva izjednačiti (13:13) te na odmor odlazi s prihvatljivim zaostatkom 16:15.

Drugi dio ponovno odlično otvara Slagelse odvajanjem na 17:15, ali nakon toga u potpunosti staju te Ruskinje s četiri uzastopna gola prelaze u prednost 19:17. Iskusna danska ekipa ubrzo se budi iz kratkotrajnog šoka i stiže do izjednačenja 25:25. Nekoliko minuta kasnije Lada ponovno ima tri gola viška, ali upornost gošći izlazi na vidjelo u posljednjim trenucima utakmice te okončavaju susret s odličnih po njih 29:29.

Najbolja u domaćem sastavu bila je Postnova s osam pogodaka, dok je na drugoj strani nezaustavljiva bila Popović postigavši 13 golova.

Liga prvakinja, prva finalna utakmica:
Lada Togliatti - Slagelse DT 29:29 (15:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!