Zimski sportovi

Alcott cilja London 2012.

Maja Giljanović • subota, 19.05.2007.

Najbolja britanska skijašica Chemmy Alcott najavila je promjenu u izboru sporta koja bi joj omogućila "nastup u vlastitom dvorištu" na Ljetnim olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu...

24-godišnjakinja koja je u Torinu lani na ZOI ubilježila respektabilnu 11. poziciju (spust) te je ove (daleko najuspješnije u karijeri) sezone u ukupnom poretku osvojila 32. mjesto, ozbiljno je razmatrala mogućnosti biciklizma odnosno kajakaštva dok je nisu uputili na boks koji će, čini se, upravo u Londonu na 27. Ljetnim igrama postati i u ženskoj konkurenciji olimpijski sport.

"Svjesna sam da se radi o ogromnom skoku s jednog na potpuno drugačiji sport, ali prigodu da na najvećem sportskom natjecanju nastupim pred domaćim navijačima jednostavno ne namjeravam propustiti. Učinit ću sve da se spremim najbolje što umijem", izjavila je Alcott prvenstveno orijentirana na brze discipline koja je mnogima poznata po teškom lomu vratnih kralježaka (kao 12-godišnjakinja jedva se oporavila; srećom potpuno uspješno).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!