Nogomet

Reprezentativcu Meksika doživotan izgon

Maja Giljanović • subota, 19.05.2007.

Obrambeni igrač meksičke reprezentacije te Cruz Azula Salvador Carmona odlukom Arbitracijskog sportskog suda u Švicarskoj zbog opetovanih je muljanja s dopingom zaslužio doživotnu suspenziju...

31-godišnjak je u lipnju 2005. godine zbog korištenja steroida stanozolola udaljen na godinu dana da bi u siječnju iduće godine ponovio prijestup. Meksički je nogometni savez, međutim, zbog navodnih grešaka u proceduri poništio nalaze B testa te posušio kaznu.

Umiješala se tada Svjetska anti-doping agencija koja se obratila Sudu u Lausannei, a njihova je odluka potvrdila prvotnu te je igrač kažnjen okončanjem karijere. Odluku su klubu i Carmoni priopćili u srijedu, ali se vodstvo Cruz Azula odlučilo oglušiti te ga je u četvrtak uvrstilo u momčad.

Carmona je tako zaigrao u prvom susretu polufinala prvenstva Meksika (3:1 poraz od Pachuce), a Meksički je nogometni savez reagirao sankcioniravši momčad iz glavnog grada jednom utakmicom. Inače klub koji u momčad uvrsti igrača bez prava nastupa riskira daleko veće sankcije - izbacivanje iz lige.

Pachuca će tako automatski bez uzvrata na Estadio Azulu pred 43.000 navijača izboriti prolaz u finale dok čelnici (u prvom redu predsjednik Cuevas) te sam igrač nisu bili raspoloženi za izjave (čulo se ipak da je Carmona kažnjen drastičnim mjerama u prvom redu jer nije pokazao ni trunku žaljenja učinjenim odnosno da je osporavao rad Suda čime je isprovocirao doživotnu suspenziju).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!