Nogomet

Levskom 25. naslov u povijesti

Maja Giljanović • nedjelja, 20.05.2007.

Pobjedom (5:3) na vrućem gostovanju na stadionu Lokomotiva, najpopularnija je bugarska momčad, Levski obranivši naslov osvojen lani, stigla do 25. titule prvaka u 93-godišnjoj povijesti kluba...

Tri gola Valerija Domovčiskog riješila su pitanje pobjednika; U-21 reprezentativcu na listi strijelaca su se pridružili još Francuz Bardon te Hristo Jovov. U slučaju pobjede Lokomotiva, gradski rival bi ih bio prestigao na ljestvici, a s obzirom da u posljednjem kolu gostuju kod posljednjeplasiranog Černomerca, titula bi sasvim sigurno završila u rukama četverostrukog prvaka koji posti od 1978. godine. Uspjeh na strani je momčadi trenera Stoilova s jednom preostalom utakmicom omogućio nedostižnih pet bodova te će klub koji je lani kao prvi bugarski sastav izborio nastup u skupinama Lige prvaka (nisu se doduše dokopali ni boda u konkurenciji Chelseaja, Barcelone i Werdera) ponovno u kvalifikacije (drugo kolo) za prolaz među elitu.

Hajdukov inače poznanik iz 2000. godine (1. kolo Kupa UEFA; 0:0 u Splitu, 3:0 u Sofiji) u četvrtak će u Staroj Zagori pokušati osvojiti double te 26. Kupom upotpuniti dvostruku krunu (posljednja je osvojena 2002.) protiv (četvrtoplasiranog u prvenstvu) Litexa iz Loveča.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!