Automoto

Kiša mu nije smetala

Ante Kojundžić • nedjelja, 20.05.2007.

Pobjednik pete, vrlo uzbudljive, utrke MotoGP prvenstva održane u francuskom Le Mansu je Australac Chris Vermeulen na Suzukiju. Mladi motociklist se najbolje snašao na kišom potopljenoj stazi i tako stigao do svoje prve pobjede u ovom natjecanju…

Odmah nakon jednog kruga Valentino Rossi je poveo utrku, ali par krugova poslije prijeti mu domaći Randy de Puniet (Kawasaki). No, Rossi vodstvo gubi od drugog Francuza - Sylvaina Guintolija (Yamaha) koji je startao s 11. pozicije i ugrabio vodstvo ispred sunarodnjaka De Punieta što publiku oko staze diže na noge. Rossi je pogriješio u jednom zavoju pa pada u poretku.

Ipak, francuski dvojac nije dugo izdržao na čelu utrke – obojica su platili danak mokroj stazi i otklizali zajedno sa šansom za pobjedu na travu. Uslijedila je promjena motocikala i guma da bi se motociklisti prilagodili kišnom vremenu.

Na kraju silne strke po stazi i boksevima vodstvo preuzima Vermeulen, a slijedi ga Marco Melandri (Honda) ispred Rossija i Stonera. Sedmerostruki svjetski prvak u silnom trudu da napreduje radi greške i polako gubi poziciju po poziciju dok naposljetku nije pao na šestu.

Nicky Hayden u pretposljednjem krugu izlijeće sa staze u trenucima dok je bio na četvrtom mjestu i time je utrka za aktualnog svjetskog prvaka gotova. Krug poslije Vermeulen dolazi do svoje prve pobjede u MotoGP prvenstvu.

Australac je odlično odvezao kišnu utrku krenuvši s 12. pozicije te je zadržao koncentraciju cijelo vrijeme pa je nagrađen prilikom da otvori šampanjac na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. S njim na podiju su slavili Melandri i Stoner koji će zahvaljujući Rossijevim pogreškama izgraditi još veću prednost u ukupnom poretku prvenstva.

Dani Pedrosa Honda) stigao je do četvrtog mjesta u ovoj uzbudljivoj utrci prepunoj padova, dok se Alex Hofmann (Ducati) plasirao kao peti. Nesretni Dottore završava utrku na, za njega, razočaravajućem šestom mjestu. John Hopkins, Vermeulenov momčadski kolega iz Suzukija osvaja sedmu poziciju ispred Capirossija, Tamade i Guintolija koji kompletira prvih deset motociklista.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!