Ostali sportovi

Prvo hrvatsko halfpipe prvenstvo

Sportnet • nedjelja, 20.05.2007.

Jučer je u skate parku u Zagrebu na Jarunu održano 1. prvenstvo Hrvatske u halfpipe-u. U iznimo atraktivnoj disciplini, ali i vrlo zahtjevnoj, nastupili su trenutno najbolji agressive roleri. Nada se organizator se da će ovo natjecanja potaknuti vlasti u gradovima po cijeloj Hrvatskoj da izgrade skate parkove kako bi natjecatelji mogli trenirati...

Suci su bili 'Kiki' i 'Pero', iskusni roleri na čije suđenje nije bilo nikakve kritike što znači da je bilo na visokoj razini. Za dobru atmosferu pobrino se DJ Mike C kojem je RedBull osigurao razglas i naravno napitke. Natjecanje su vodili Tanja Ališić i Luka Markić i brojna publika koja se zatekla ove subote na Jarunu i svojim navijanjem dala podršku.

Svi natjecatelji vozili su tri vožnje, a svaka je trajala 60 sekundi, maksimalni broj bodova u svakoj vožnji bio je 50. Bodovi se dobivaju prema težini trikova i načinu na koji su izvedeni, te putanja kretanja po rampi i visini skoka. Velika borba vodila se između Bobe i Sanjina u seniorskoj konkurenciji, što je vidljivo po minimalnoj bodovnoj razlici. Sanjin je tek u finalnoj vožnji osvojio 1. mjesto; nakon 1. i 2. vožnje vodio je Bobo.

Cure su bile ugodno iznenađenje, Martina je odnjela pobjedu u zajedničkoj juniorskoj konkurenciji, dok je Anita bila treća.

Prvaci Hrvatske po kategorijama su:
Seniori:
1. Sanjin Hadžiomerspahić 134
2. Bogdan Kijanica 133
3. Neven Ćuk 105
U 20 (seniori do 20. g.)
1. Tin Hadžiomerspahić 130
2. Mario Gvozden 105
3. Tin Jelinek 95
Juniorke i juniori
1. Martina Hohnjec 92
2. Toni Vogrin 78
3. Anita Diaz Buić 74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!