Automoto

Loris i nesretna guma

Sportnet • nedjelja, 20.05.2007.

Loris Valjan i njegov MigoMoto Racing Team očito se još uvijek nisu uspjeli otrgnuti pehu i slaboj sreći. Nakon odličnih treninga i kvalifikacija tokom cijelog vikenda te fantastičnog starta utrke u kojem se Loris odmah uspio probiti među sedam najboljih, problem su počele stvarati nove Dunlopove gume...

Vozeći se komotno oko sedme pozicije, dok je već kovao planove kako će iskorititi poznatu osobinu Dunlopovih guma, koje su bolje u odnosu na konkurenciju kako se utrka bliži kraju, stražnja guma je počela opasno klizati. Loris Valjan je već po samoj boji gume vidio da se previše grije i samim time raspada te je bio prisiljen usporiti tempo i doslovno se boriti za ostanak na dva kotača te probati uloviti barem jedan bod.

To mu je i uspjelo te je utrku završio kao 15. i osvojio svoj prvi bod za prvenstvo Europe u ovoj godini. Kada su Loris i članovi MigoMoto Racing Teama nakon utrke pogledali gumu, imali su što i vidjeti. Guma je bila potpuno raspadnuta, što ukazuje da je riječ o tvorničkoj greški prilikom izrade. Šteta jer je imao šansu za osvajanje lijepog paketa bodova. Recimo Boštjan Pintar koji je bio sporiji od Lorisa tokom cijelog vikenda je osvojio 10 mjesto, što znači da bi Loris bio najmanje deveti po nekoj logici. No, nećemo više o lanjskom snijegu nego se treba okrenuti sljedećoj utrci i ostatku sezone. U suradnji s Dunlopovim stručnjacima treba saznati što se dogodilo s tom nesretnom gumom i za sljedeću utrku to zamijeniti.

Ako se može dogoditi Valentinu Rossiju, može se valjda i Lorisu, jedino Valentino puno lakše dolazi do novca i manje se nervira oko svega što mu se pokvari. Sljedeća utrka za prvenstvo Europe je na rasporedu za nešto manje od mjesec dana i to upravo na Lorisovoj domaćoj stazi, na Grobniku 17. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!