Nogomet

Fandelu finale Lige prvaka

Maja Giljanović • ponedjeljak, 21.05.2007.

Talijani su prezadovoljni UEFA-inim izborom suca finalnog okršaja Lige prvaka između Milana te Liverpoola ove srijede u Ateni jer im Herbert Fandel dođe kao svojevrsno jamstvo pobjede...

Nijemac je pet puta, naime, dijelio pravdu rosso-nerima i svih je pet puta Milan slavio. Niz je započeo s Hapoelom iz Tel Aviva (2002.) u Kupu UEFA, a nastavio se trobodima u Ligi prvaka protiv Bruggea (´03.), Šahtara (´04.), Manchester Uniteda (´05.) te Anderlechta ove sezone (4:1 na San Siru). S druge strane Englezima je sudio četiri utakmica na kojima Liverpool nije pronašao puta prema suparničkoj mreži. Poraženi su od Valencije (2002.) i Barcelone (1:0 na Anfieldu u osmini finala), a s Chelseajem su 2005. odigrali 0:0.

Fandel je inače 43-godišnji pijanist, voditelj vlastite glazbene škole, a suditi je počeo 1979. godine. Značku internacionalnog suca je, pak, dobio 1998. Prošle je sezone dosegnuo tadašnji vrhunac odsviravši susret fianala Kupa UEFA-e između Seville i Middlesbrougha, a saznavši odluku čelnika Europske nogometne organizacije rekao je: "UEFA mi je iskazala veliku čast, a njihovo ću povjerenje, vjerujem, u potpunosti opravdati. Sudio sam brojne velike oglede kako Bundeslige tako i europskih natjecanja pa problema ne bi smjelo biti".

Posljednji susret kojeg je Fandel odsudio također je bio na Olimpijskom stadionu - rimski Olimpico i (Pirova) 2:1 pobjeda vučice nad Manchesterom. Četvrtfinalna sudačka četvorka se zapravo potpuno ponavlja jer su mu pomoćnici ponovno Carsten Kadach i Volker Wezel dok je četvrti sudac Florian Meyer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!