Rukomet

Podravka izravno u elitu

www.koprivnica.net • subota, 26.05.2007.

EHF je napokon odlučio promijeniti sustav natjecanja u Ligi prvakinja. Novost je da će najbolji ženski europski klubovi od jeseni igrati u četiri skupine s po četiri ekipe, a prvak Europe i predstavnici 11 zemalja s najboljim rejtingom ulaze izravno u elitu…

Prvak Hrvatske Podravka Vegeta izuzetno je profitirala ovom odlukom, jer je Hrvatska po rejtingu na 11. poziciji, pa će koprivnička publika opet imati priliku gledati Ligu prvakinja, i to u novoj Sportskoj dvorani Gimnazije 'Fran Galović' na Lenišću.

U skupine uz euro-prvaka Slagelse ulazi i drugoplasirana danska ekipa Viborg te prvaci Slovenije (Krim), Austrije (Hypo), Rusije (Lada ili Zvezda), Mađarske (Györ), Makedonije (Kometal), Španjolske (Ribarroja), Norveške (Larvik), Crne Gore (Budućnost), Hrvatske (Podravka) i Njemačke (Nürnberg).

U drugom pretkolu za ulazak u skupine borit će se prvaci Ukrajine, Rumunjske, Francuske, Poljske, Slovačke i Grčke te drugoplasirani klubovi iz Danske, Slovenije, Rusije, Mađarske, Španjolske i Norveške, kao i pobjednici 1. pretkola u kojem će igrati prvaci Portugala, Italije, Švicarske, Nizozemske, Bjelorusije, Turske, Srbije i Islanda.

Pretkola su na rasporedu u rujnu, a utakmice u skupini igrat će se od 27. listopada do 13. siječnja, s pauzom u vrijeme Svjetskog prvenstva. Trećeplasirani klubovi nakon grupne faze nastavljaju natjecanje u Kupu kupova, a po dva prvoplasirana će o ulasku u polufinale odlučiti razigravajući u dvije nove skupine s po četiri ekipe. Druga, glavna faza natjecanja po skupinama igra se u veljači i ožujku, polufinale je u travnju, a završnica u svibnju.

S obzirom da Podravka ima relativno mladu i perspektivnu ekipu, osiguran status sudionika LP pružit će igračicama priliku za skupljanje iskustva i dokazivanje vlastitih vrijednosti. Kad se poslože još neke stvari u klubu i unutar svlačionice, uz pokoje kvalitetno pojačanje, Koprivničanke će vjerojatno imati zapaženu ulogu u novom formatu najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!