Ostali sportovi

Jednokratni povratak olimpijskog prvaka

Maja Giljanović • nedjelja, 27.05.2007.

Istok Nizozemske na svom je jedinom Grand Prix mitingu (s 25-godišnjom tradicijom) ugostio brojne olimpijske i svjetske osvajače medalja koji su se, uglavnom u tradicionalno uspješnim - trkačkim disciplinama, iskazali četirima najboljim ovosezonskim rezultatima...

U "šlageru" večeri bivši olimpijski i svjetski prvak Haile Gebrselassije u svom je jednokratnom (bar tako zasad kaže) povratku na stadionsku stazu izdržao svih 10 000 metara u pratnji na koncu najbržeg, sunarodnjaka Sihinea koji je slavio s 26:48.74. Mr Hengelo je, pak, na cilj stigao peti (26:52.81).

Najbolji ovosezonski rezultata na svijet postavio je na utrci 3000 metara s preponama Kenijac Paul Koech. Olimpijska je bronca sa 8:01.05 bila brža od srebra, također Kenijca Kipropa.

Vodeći rezultat na ovogodišnjim je tablicama postavio i Irving Saladino. Unatoč 1.2 m/s vjetru u prsa, 24-godišnji je Panamac doskočio na 8.53 čime je zapravo izjednačio svoj rezultat postavljen ranije ove godine, a koji je malena četiri centimetra kraći od najboljeg mu skoka u karijeri uopće.

Jedina koja je u šest ženskih disciplina postavila spomena vrijedan rezultat je Etiopljanka Burika koja je 5000 metara otrčala za 14:38.18 ostavivči iza sebe impresivnu pratnju u vidu prvenstveno Kiplagat i Ngetich.

Na 400 metara je, pak, slavio olimpijski i svjetski prvak Jeremy Wariner. 44.43 ga je, međutim, ostavilo bez 10 000 dolara nagrade za rezultat ispod 44 sekundi. Spomenimo još samo pobjedu Belgijanke koja je u visu (šteta da je Hengelo Blanka na koncu ipak morala propustiti) slavila sa skromna 193 preskočena centimetra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!