Vodeni sportovi

"Noć svjetskih prvaka" na Zvončacu

Maja Giljanović • srijeda, 30.05.2007.

Jutrošnja konferencija za novinare priređena u prostorijama Poglavarstva grada Splita pod čijim će se pokroviteljstvom održati 22. lipnja, predstavila je prvo izdanje (tradicionalnog u godinama koje slijede) plivačkog mitinga koji će se održati na bazenima Plivačkog kluba Jadran...

Najstariji od četiri splitska kluba, naime, uskoro proslavlja 90 godina postojanja te će gradu podariti organizaciju vrhunskog plivačkog natjecanja. Logičan je to slijed priredbi koje su se posljednjih godina nanizale na Zvončacu; spomenimo Zimsko seniorsko prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo veterana, Ekipno prvenstvo države, a slijedi i organizacija Juniorskog prvenstva.

Predsjednik Jadrana Boris Matošić potvrdio je listu sudionika koja uključuje uistinu vrhunska imena svjetskog plivanja - višestruke osvajače olimpijskih, svjetskih te europskih odličja. U grad pod Marjanom pristižu redom: Filippo Magnini, Bartosz Kizierowski, Michael Klim, Mark Foster, Jason Lezak, Peter Mankoč, Randall Bal dok će hrvatske boje braniti reprezentativci Aleksej Puninski, Bruno Barbić, Mario Todorović te Jadranaš Ante Zoričić.

Glavni tajnik reprezentacije Tomislav Karlo je oduševljen listom sudionika premijernog izdanja mitinga: "Očekuje nas izuzetna priredba u sportu koji je u Hrvatskoj definitivno u uzlaznoj putanji. "Noć plivačkih zvijezda" dodatno će doprinijeti razvoju sporta u gradu koji je svijetu podario veličine poput Draganje ili Miloševića".

Što se, pak, srebra s Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine Duje Draganje tiče, tzv. australijana koja će se upravo na njegovih udarnih 50 metara slobodno održati u rodnom mu gradu, ostaje bez svoje najveće zvijezde. Najboljem hrvatskom plivaču, povratniku nakon ozljede ramena zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo u Melbourneu, Split se nakon zagrebačkog "Zlatnog medvjeda" (tjedan dana ranije) ne uklapa u raspored. Trener Mike Bottom se izričito usprotivio nastupu na, za svježeg rekonvalescenta ipak prenaporne, četiri utrke u jednoj večeri koje će u ljetnoj splitskoj noći polučiti prvog pobjednika mitinga na Zvončacu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!