Nogomet

Ništa novo na vrhu

HINA • četvrtak, 31.05.2007.

Na 57. Kongresu Međunarodne nogometne federacije (Fifa) Švicarac Sepp Blatter (71) je po treći put izabran za predsjednika krovne nogometne organizacije...

Blatter je bio jedini kandidat za predsjednika i 208 članova iz 208 zemalja svijeta izglasalo mu je novi četverogodišnji mandat.

"Zahvaljujem delegatima na povjerenju i što su podržali moj program, te mi tako pružili priliku nastaviti s radom", kazao je Blatter koji je prvi put za predsjednika izabran 1998. godine kada je naslijedio Brazilca Joaoa Havelangea, a protukandidat mu je bio sada već bivši predsjednik Uefe Lennart Johansson. Drugi mandat Blatter je dobio 2002. godine pobijedivši Issu Hayatoua.

U svom pobjedničkom govoru Blatter se osvrnuo i na posljednje kritike kako Južna Afrika uvelike kasni u organizaciji SP-a 2010. godine i kako bi Fifa mogla doživjeti debakl.

"SP će biti u Južnoj Africi i nema govora da se organizira u nekoj drugoj zemlji. Plan A je Južna Afrika, plan B je Južna Afrika, plan C je Južna Afrika i plan D je Južna Afrika", poručio je Blatter uz sveopće odobravanje delegata u dvorani.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Na Kongresu koji je u protekla dva dana održan u Zürichu, svjetska nogometna obitelj dobila je još jednog člana - Crna Gora je postala punopravna 208. članica Fife.

Prije nego je dobio još jedan predsjednički mandat, Blatter je istaknuo da je u nogometu potrebna veća transparentnost jer iz dana u dan u najpopularnijem svjetskom sportu ima sve više novca.

Pritom je mislio na učestale kupovine uglednih europskih nogometnih klubova od strane raznih tajkuna.

"Ne možemo promijeniti trenutno stanje, ali možemo kontrolirati tijek novca. Želimo znati otkud dolazi novac, odnosno želimo osigurati transparentnost", izjavio je Blatter.

Blatter na ovim izborima nije imao protukandidata. Po njemu, to je najbolji dokaz da uspješno vodi Fifu, te da njegove ideje imaju podršku većine u nogometnom svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!