Nogomet

Večer povratnika u noći povratka

Bernard Jurišić • petak, 01.06.2007.

U pripremama za kvalifikacijsku utakmicu protiv Estonije, Englezi su se vratili na Wembley, prijateljskom utakmicom protiv Brazila. Uz Wembley, "povratnik" je i David Beckham kojeg Steve McClaren više nije mogao ignorirati. "Becks" mu je vratio - asistencijom...

Brazil je dobio čast otvoriti novi i (pre)skupi Wembley. Nakon šest godina "prognanstva", Englezi su se vratili na svoj novi hram, a vratio se i David Beckham, kojeg nije bilo još od Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Vratio se i Michael Owen, kojeg također nije bilo još od SP-a, zbog teške ozljede koju je zaradio protiv Švedske.

Englezi su pred 89.000 gledatelja poveli pogotkom Johna Terryja u 68. minuti. Stopera Chelsea "u obrvu" je iz slobodnog udarca pogodio Beckham, koji je tijekom utakmice uputio još nekoliko opasnih lopti prema brazilskim vratima.

Sve u svemu bolji Brazil ipak je uspio izbjeći poraz i to u drugoj minuti sudačke nadoknade. Gilberto Silva je ubacio za najboljeg igrača Bundeslige Diega, koji sprovodi loptu iza Robinsona za puno poštenijih 1:1. Vrijedi zabilježiti i da je u prvom dijelu Brazilcima poništen regularan pogodak Gilberta Silve.

Englezi su igrali u sljedećem sastavu: Robinson - Terry (od 72. Brown), Carragher, King, Shorey - Gerrard, Beckham (od 77. Jenas), Lampard (od 88. Carrick), J.Cole (od 62. Downing) - Smith (od 62. Dyer), Owen (od 83. Crouch).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!