Nogomet

Osveta Urugvajaca

Branimir Korać • subota, 02.06.2007.

U prijateljskom susretu igranom u Sydneyu susreli su se protivnici iz dodatnih kvalifikacija za plasman na SP u Njemačkoj Australija i Urugvaj. U kvalifikacijama Australci su bili uspješniji nakon izvođenja jedanaesteraca, ali ovaj dvoboj otišao je na stranu Urugvaja koji je slavio 2:1...

Nakon tenzijama nabijenog dvoboja u dodatnim kvalifikacijama, Australija i Urugvaj susreli su se po prvi put u "prijateljskim" uvjetima. U Sydneyu je domaćin bio hendikepiran neigranjem nekolicine igrača koji nastupaju u Europi što su Urugvajci iskoristili i odnijeli pobjedu 2:1.

Susret je otvoren ranim vodstvom Australije, već u šestoj minuti Mile Sterjovski poslao je loptu u mrežu nakon lijepog prolaza Bretta Emertona. Međutim do odmora Urugvaj uspijeva poravnati i to u 39. minuti pogotkom Diega Forlana.

U drugom dijelu igralo se većinom na sredini terena, a susret je odlučen u 77. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Brada Jonesa. Jones je slabo procijenio let ubačene lopte, promašio ju, a Alvaro Recoba s pet metara nije imao težak posao pogoditi praznu mrežu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!