Nogomet

Švicarci zaustavili Argentinu, Van Basten zadovoljan

Branimir Korać • nedjelja, 03.06.2007.

Uz kvalifikacijske susrete za nastup na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj, igrani su i brojni prijateljski susreti. Nizozemska je gostovala u Južnoj Koreji i upisala pobjedu dok je zanimljiv dvoboj igran u Baselu između Švicarske i Argentine i završen je remijem...

Nizozemska je u gostima bila bolja od Južne Koreje s 2:0. U kvalitetom slaboj utakmici bez neke velike igre Nizozemci su izborili pobjedu, a Van Basten je ovu priliku iskoristio za isprobavanje nekolicine novih igrača koji su posve zadovoljili. Posebno se istaknuo krilni igrač Excelsiora Andwele Slory koji je bio najopasniji Nizozemac u prvom dijelu, a na njemu je u 30. minuti napravljen i jedanaesterac iz kojeg je preko Van Der Vaarta Nizozemska i povela. U 72. minuti kapetan HSV-a ponovno je u prvom planu, Kuyt nije uspio zahvatiti Melchiotovu ubačenu loptu, no Van Der Vaart je na pravom mjestu i podiže na konačnih 2:0.

Niz bez pobjede nastavili su ustrija i Paragvaj. Niti jedna od ove dvije reprezentacije ove godine još nije ostvarila pobjedu, a prijateljski dvoboj u Beču završio je bez pogodaka.

Švicarska je u Baselu ugostila Argentinu, a i ovaj dvoboj završen je bez pobjednika 1:1. Argentina je povela nakon krasne akcije koju je započeo Messi, ubacio za Teveza, a ovaj glavom pogodio za vodstvo u 50. minuti. Međutim Švicarska do krajka ipak dolazi do poravnanja pogotkom Marca Strellera. U izjednačenom susretu moglo je biti još pogodaka na obje strane, posebice u mreži domaćina po koju je najopasniji bio Carlos Tevez.

Meksikanci nisu imali milosti prema Iranu i pregazili su ga s 4:0. Domaćin je u punim pripremama za Gold Cup i Copa Americu i ozbiljno je shvatio ovaj dvoboj što rezultat pokazuje. Već u drugoj minuti Borgetti je doveo Meksiko u vodstvo da bi nakon pola sata igre Lozano povisio na 2:0. U prvom dijelu ovaj dvojac je još po jednom pogodio vratnicu te Iranci mogu biti sretni da nisu i teže stradali. Golijada je nastavljena i u drugom dijelu, a konačnih 4:0 postavili su Francisco Fonseca i Gerardo Torrado.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Uvjerljivi su bili i Amerikanci koji su s 4:1 svladali Kinu. U desetoj minuti SAD je poveo preko DaMarcusa Beasleya iz jedanaesterca kojeg je sam izborio. Zhang Yaokun pet minuta kasnije koristi slabu reakciju domaće obrane i poravnava na 1:1, no to je bilo sve od Kineza. Feilhaber do odmora vraća Amerikancima prednost da bi u drugom dijelu Dempsey i Onyewu postavili konačnih 4:1.

Kostarika pokazuje dobru formu uoči Gold Cupa pobjedom protiv Čilea 2:0. Reprezentacija pod vodstvom nekadašnjeg igrača Dinama Hernana Medforda slavila je golovima Gabriela Badille i Bryana Ruiza.

Kolumbija je na Kirin kupu u borbenom susretu minimalno porazila Crnu Goru s 1:0. Radamel Falcao Garcia u 32. minuti donio je pobjedu Kolumbijcima i nanio i drugi poraz Crnoj Gori na tradicionalnom japanskom turniru.

Honduras nije imao problema s Trnidadom i Tobagom slavivši 3:1. Keyeno Thomas doveo je Trinidad u vodstvo u 17. minuti, ali nakon toga Emilio Izaguirre, Amado Guevara i Carlos Costly rade preokret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!