Automoto

Valentino. Šesti put

Hrvoje Bošnjak • ponedjeljak, 04.06.2007.

U Ferrarijevom dvorištu, možemo reći i igralištu, pitoresknom gradiću Mugellu, nalazi se istoimena staza koja veći dio godine služi kao test staza Massi i Räikkönenu, a jednom godišnje pretvara se u hram najvećeg živućeg trkaća u svim oblicima motorsporta, Valentina Rossija.

Od petka izmjenjivala se kiša i sunce, Vale se mučio kao i na dosadašnjim utrkama, te sjajnom vožnjom u kvalifikacijama došao do trećeg mjesta.

Iako je Ducati domaća tvornica i iako Mugello ima ciljnu ravninu dovoljnu da se spusti A380 bez pretjerane upotrebe zračnih kočnica, te se smatralo da će Dukeovi ovu utrku osvojiti barem četiri prva mjesta, te još jedno malo niže u poretku ako se prijavi neki lokalac u vlasništvu Ducati motorcikla, Valentino je mislio malo drukčije.

I ako je 2001. godina zadnja godina u kojoj mladi gospodin Rossi nije pobijedio na svojoj domaćoj Velikoj nagradi, onda možemo sa sigurnošću reći da gospodin Rossi apsolutno vlada ovom stazom.

Iako ga je talijanski tisak napadao silinom kakvom samo rječiti Talijani mogu, Valentino je promijenio stilistiku svoje kacige, na nju stavio veliko srce da pokaže svoju ljubav prema sportu kojem je dao sve te usput osvojio sedam naslova prvaka, i da iskaže svoj respekt prema devedeset tisuća gledatelja natiskanih uz svaki kutak staze.

Na samom startu Ducatiji su jednostavno odjurili, dok je Valentino bio gurnut u drugi plan prvih tri kruga, dok, moramo i to reći, njegove preporođene Michelin gume nisu postale jedinka sa stazom u Mugellu, i dok jednostavno u sljedećih par krugova nije ponizio Ducatije, Suzukije i Honde na način koji samo on može.

Mladi Dani Pedrosa, isto rekonvalescent od Michelinove, ali i Hondine bolesti uspijevao je pratiti Dottorea solidan niz krugova, ali ritam koji je Valentino nametnuo jednostavno je bio previše za bilo kojeg vozača koji danas kruh zarađuje u MotoGP seriji.

Moćni Ducati ostao je iza ovog dvojca, a mlađahni ljubitelj Čehinja te Slovakinja Casey Stoner i na taj način zadržao je vodstvo u ukupnom poretku, ali ovim tempom i napretkom Rossijeve Yamahe, nismo sigurno koliko će dugo tu i ostati.

I još samo da napomenemo, Yamaha je u ciljnoj ravnini i dalje imala najnižu izmjerenu brzinu, i to gotovo 20 km/h manje od Ducatija.

Stoga dottore
Viva la Figa!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!