Nogomet

Togo zavijen u crno

Maja Giljanović • utorak, 05.06.2007.

Togo, sićušna državica na zapadu Afrike je proglasila dane žalosti nakon vijesti o 22 poginulih u helikopterskoj nesreći u Sierra Leoneu...

Nesreća se dogodila nekoliko sati po završetku kvalifikacijskog susreta za plasman na Afrički Kup nacija kojeg je prvoplasirana momčad skupine I inače s 1:0 riješila u svoju korist (Senaya za očuvanje tri boda prednosti nad Malijem), a helikopter se srušio na putu iz Freetowna do zračne luke u Lungiju gdje je slavljenički raspoložene Togoance čekao čarter za prijevoz kući.

Doznaje se da je u nesreći, među ostalima, život izgubio togoanski ministar sporta Attipoe, nekoliko članova delegacije Togoanskog nogometnog saveza dok su preostali jednostavno navijači reprezentacije. "Šokirani smo tragedijom te smo uspostavili poseban istražiteljski tim kako bi što prije doznali što je pošlo po zlu", izjavio je ministar sporta Sierra Leonea.

Predsjednik Toga Gnassingbe je, pak, proglasio dane žalosti, a državne su zastave u Lomeu te diljem države u znak pijeteta prema žrtvama spuštene na pola koplja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!