Nogomet

Kuvajćani slave, Argentina se mučila

Branimir Korać • srijeda, 06.06.2007.

Utorak je ponudio nekoliko zanimljivih prijateljskih susreta, a nisu izostali niti iznenađujući rezultati. Argentina je jedina u četiri današnja susreta slavila, a najveće iznenađenje priredio je mali Kuvajt remiziravši s Portugalcima...

Po europskom vremenu u podnevnom terminu igran je odlučujući dvoboj za pobjednika Kirin kupa. Japanu je bio dovoljan remi protiv Kolumbije i ostvario ga je igravši bez pogodaka. U ranijim susretima Japan je svladao Crnu Goru s 2:0 dok je Kolumbija Crnogorce svladala s 1:0 tako da je Japan na gol razliku podignuo trofej. Prvo poluvrijeme ovog dvoboja pripalo je Kolumbijcima, ali nepreciznost u završnici im se osvetila. U drugih 45 minuta reprezentacija pod vodstvom Ivice Osima preuzela je kontrolu igre i bila bliže pogotku, no nije ga uspjela zabiti.

Kuvajt je remizirao s Portugalom 1:1 što je zasigurno jedan od najvećih rezultata u povijesti kuvajtskog nogometa. Susret je igran u Kuwait Cityju na 40 stupnjeva celzijevih što je svakako više smetalo gostima. Portugal je poveo u 72. minuti pogotkom Joaoa Tomasa nakon ubacivanja Quaresme, a veliko slavlje Kuvajćanima donio je Faraj Laheeb tri minute prije kraja susreta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Na neutralnom terenu u Dortmundu sastali su se Turska i Brazil. U slaboj utakmici Turci su bili bolji u prvom dijelu, ali u drugih 45 minuta u igru su ušli i Ronaldinho i Kaka, razigrao se i Diego, no to nije pomoglo Brazilu da izbjegne novi remi nakon 1:1 s Englezima.

Na Nou Campu Argentina je igrala protiv Alžira i nakon prvih 45 minuta iznenađujuće gubila 2:1. Ipak u drugom dijelu stvari su sjele na svoje mjesto i Argentina na kraju slavi 4:3. Poveli su Argentinci već u petoj minuti preko Teveza s 11 metara, ali do poluvremena Alžir radi preokret golovima Anthara Yahije i Majida Bougherre nakon velikih pogrešaka vratara Abbondanzierija. Već u prvih 15 minuta drugog dijela Argentina radi preokret. Prvo Messi s 11 metara poravnava, a onda Cambiasso dovodi Argentinu u vodstvo 3:2. U 73. minuti Messi potvrđuje argentinsku pobjedu, a konačnih 4:3 postavio je Nadir Belhadj u samom finišu utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!