Nogomet

Hiddink: "Malo tko može do remija u Zagrebu"

Tomislav Pacak • četvrtak, 07.06.2007.

Guus Hiddink, koji je uživo puno simpatičniji nego što se to ponekad čini dok je na klupi, bio je objektivan u analizi dvoboja Hrvatske i Rusije. Gostujući izbornik priznao je da je njegova momčad bila u podređenom položaju u prvom dijelu, dok je u drugom ipak zaigrala malo bolje...

Nizozemski strateg priznao je da su se Rusi mučili u prvom dijelu: "Kad igrate protiv Andore, pobijedite slabog protivnika, onda je očekivano vidjeti da u jednoj puno težoj utakmici da pokažemo puno respekta prema vrlo jakoj Hrvatskoj. Hrvati su dominirali u prvom poluvremenu; rado bih da smo to bili mi, ali moram biti realan, kritičan prema svojoj ekipi."

Hiddink smatra da su se njegovi igrači previše uplašili: "Hrvati su dominirali, ali nisu stvorili veliki broj prilika. Mislim da smo pokazali previše respekta, zaboravili smo igrati nogomet prema naprijed. U poluvremenu smo napravili jednu izmjenu, i u drugom dijelu imali smo više samopouzdanja i počeli smo kontrolirati utakmicu."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Vezane vijesti

Ruski izbornik priznao je da ta kontrola nije baš izrodila puno prilika: "Iako, da opet budem realan, iz te kontrole nismo kreirali više od 1-2 dobre prilike. Hrvatska također nije uspjela u posljednjem dijelu igre napraviti inicijativu i postići pogodak. Na kraju možemo biti zadovoljni, jer malo momčadi postigne rezultat u Zagrebu protiv vrlo snažne ekipe Hrvatske."

Nizozemac je zamoljen da prokomentira stanje u skupini: "Naša grupa je vrlo komplicirana, ali još uvijek smo u igri. Ovo je teška skupina, četiri momčadi se natječu za dva mjesta. Mislim da su Hrvati favoriti, ali i ostale ekipe skupljaju bodove. Normalno je da Engleska osvoji tri boda u Estoniji, bit će vrlo neizvjesna završnica. Mislim da neće ništa biti odlučeno prije studenog."

Rusi, prema Hiddinkovom mišljenju, idu u dobrom smjeru: "Mislim da smo na dobrom putu s našim razvojem. Kad vidite našu selekciju u rujnu i sada, vidite kako smo pokušali pomladiti ekipu, učiniti je fizički moćnijom. Sretan sam zbog ovih teških utakmica s Hrvatskom, a veselimo se i utakmicama s Engleskom koje će biti veliki test za mlade igrače. Vidi se napredak, uveli smo dosta mladih igrača koji sada skupljaju internacionalno iskustvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!