Rukomet

Ciudad Real svjetski klupski prvak

Ivan Ambroš • ponedjeljak, 11.06.2007.

Na kontinentalnom turniru u Kairu Ciudad Real je pobjedom nad egipatskim klubom Al Ahly 29:28 osvojio naslov svjetskog klupskog prvaka. Do minimalne pobjede ekipa Talanta Dujshebaeva došla je uprkos probavnim tegobama koje su se pojavile kod četiri ključna igrača: Džombe, Metličića, Rutenke i Hombradosa

Do interkontinentalnog trofeja Ciudad Real je došao uvjerljivim pobjedama unatoč objektivim otežavajućim okolnostima. Ekipu Quadisya iz Kuvajta pobijedili su sa 37:23 i to uglavnom s pričuvnom postavom. Mouloudia iz Alžira je stradala sa 29:26, međutim zbog incidenta na toj utakmici disdiplinska komisija IHF-a je stratega Ciudad Reala kaznila s godinom dana zabrane nastupa. Naime, nakon što je Urios dobio udarac šakom u glavu, Talant je vratio potivničkom igraču istom mjerom, nakon čega je otpočela opća tučnjava.

Sve se završilo izravnim crvenim kartonom za trenera i igrača Ciudad Reala. Koliko će jednogodišnja suspenzija trenera utjecati na buduće rezultate kluba iz Manche ostaje da se vidi. Posljednji susret su bez trenera i s oslabljenom ekipom zbog zdravstvenih problema također pobijedili i na kraju zasluženo slavili. Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Rutenka.

Predsjednik IHF-a Hassan Mustafa je na zatvaranju Svjetskog klupskog prvenstva Španjolcima priopćio još jednu radosnu vijest. Naime, domaćin u jednoj od sljedećih pet godina zasigurno će biti jedan španjolski grad, najvjerojatnije Madrid.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!