Nogomet

Lita tragičar, pljuska Talijanima

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.06.2007.

Iako su slovili za prve favorite za naslov europskog prvaka do 21 godine, Englezi u prvom susretu ničim nisu opravdali takve najave. Oslabljeni Česi pružili su im jak otpor i uzeli bod u meču u kojem su mogli i do sva tri boda. Srbija je u dobrom susretu minimalno svladala Italiju 1:0...

Slabu utakmicu odigrali su Česi i Englezi u prvom kolu skupine B Europskog prvenstva do 21 godine. Puno više se očekivalo prvenstveno od Engleza koji osim velike borbenosti nisu pokazali baš ništa. Iako je Engleska u samoj završnici imala jedanaesterac, Česi su tijekom susreta bili opasniji i u nekoliko navrata Carson je spašavao Engleze.

Prvo poluvrijeme bilo je izuzetno loše, malo konkretnih pokušaja, posebice pred vratima ne pretjerano sigurnog Zlamala. Česi su iz dva kontranapada preko zaprijetili Carsonu, no pogodaka nije bilo. U Nizozemsku su doputovali značajno oslabljeni poharani brojnim ozljedama, a još jedan "hladan tuš" doživjeli su u 17. minuti kada im se ozlijedio prvi napadač Kolar.

U drugom dijelu igralo se nešto bolje, obje reprezentacije bile su konkretnije i opasnije, no pogodaka unatoč tome nije bilo.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U 50. minuti glavom je zaprijetio Nugent, nakon čega Česi imaju dvije vrlo izgledne situacije. Prvo u 52. minuti Fillo izlazi sam pred Carsona, no prebacuje gol, a zatim u 56. minuti Pudil iz slobodnog udarca iskosa odlično tuče, Carson kratko odbija, a loptica pogađa vratnicu.

Što je meč više išao kraju, Englezi su bili nervozniji, a priliku susreta propuštaju u 88. minuti. Nugent je u 16 metara pokušao prijeći Hubnika, češki stoper zaustavlja loptu bespotrebno rukom i Mađar Szabo opravdano dosuđuje jedanaesterac. Međutim danas vrlo nervozni Lita puca prizemno i jako, ali promašuje cijela vrata. Do kraja susreta prilika nije bilo i Česi vrlo zadovoljni napuštaju stadion Vitessea u Arnhemu.

Valja spomenuti kako je pomoćni sudac ovog dvoboja bio naš Tomislav Petrović.

U drugom susretu skupine B Talijani su poraženi od Srbije s minimalnih 1:0. Loša taktička postavka osvetila se Casiraghiju i Srbija je posve zasluženo uzela tri boda.

Talijani su se bazirali na zatvorenu igru i preko kontranapada pokušavali ugroziti Kahrimana i to su i uspijevali u prvih 45 minuta u nekoliko navrata. No u drugom dijelu nisu izdržali i Srbija uzima sva tri boda.

Trenutak odluke dogodio se u 63. minuti kada Milovanović bez razmišljanja odapinje s dvadesetak metara, neobranjivo za vratara Viviana koji je zamijenio ozlijeđenog Curcija.

Italija se nakon primljenog gola otvara, ali ne uspijeva poravnati, a Srbija u posljednjih 20 minuta propušta još jednu veliku priliku koju ne realizira Tošić.

EP U21, skupina B, prvo kolo:
Engleska - Češka 0:0, Srbija - Italija 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!