Rukomet

Nov pokušaj za Croatia Osiguranje

Ivana Strahija • utorak, 12.06.2007.

Liga prvaka počinje s prvim danima rujna, kad će klubovi 'autsajderi' igrati prve kvalifikacijske mečeve. Naše Croatia Osiguranje nastupa tek pod kraj rujna, u grupnoj fazi natjecanja.

Zagrepčani pred sobom, uz njima manje važno domaće prvenstvo, ponovno imaju priliku napraviti nešto i na europskoj rukometnoj sceni. Nakon što su ove sezone iz Lige prvaka ispali već u grupnoj fazi, a prošle sezone ispali u osmini finala, mnogi ljubitelji rukometa u Hrvatskoj voljeli bi vidjeti napredak. Međutim, premda je Croatia Osiguranje u našim okvirima moćan i dobro financiran klub, ta se količina novca ne da usporediti s njemačkim, pa čak ni slovenskim klubovima.

Kvalifikacije će između sebe odigrati 16 klubova, osam će ući u daljnje natjecanje dok će poraženi natjecanje nastaviti u drugom kolu Kupa EHF-a. U grupnoj fazi, čiji ćemo raspored saznati tek nakon izvlačenja 28. lipnja, uz naš će Zagreb zasigurno sudjelovati i tri španjolske ekipe, četiri njemačke te dvije slovenske, mađarske, francuske i ruske.

Po jednog predstavnika u Ligu prvaka pravo imaju poslati (uz Hrvatsku) i Danska, Ukrajina, Švedska, Slovačka, BIH, Češka, Poljska i Švicarska. Uz tih će nabrojanih 24 kluba u razigravanje po grupama ući i osmero pobjednika iz kvalifikacijske faze.

U grupnoj fazi 32 će se kluba rasporediti u osam grupa po četiri momčadi, koje će pokušati uloviti jedno od prva dva mjesta potrebna za prolazak u glavnu rundu. Oni koji budu trećeplasirani imaju pravo nastaviti natjecanje u četvrtoj rundi Kupa pobjednika Kupova.

Glavna runda također donosi razvrstavanje po skupinama, ovog puta četiri grupe po četiri tima. Samo najbolji idu u polufinale, zakazano za travanj 2008., dok se finale među pobjednicima igra u svibnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!