Nogomet

Riquelme je Bocin adut

HINA • utorak, 12.06.2007.

Juan Roman Riquelme, playmaker Boca Juniorsa, bit će, prema mišljenju južnoameričkih nogometnih stručnjaka, najveći adut argentinske momčadi koja u srijedu na svojoj Bomboneri u Buenos Airesu igra prvu finalnu utakmicu Kupa osloboditelja Južne Amerike (pandan europskoj Ligi prvaka) protiv brazilskog Gremija...

Prošle godine Riquelme je bio glavni igrač španjolskog Villarreala, koji je nesretno u polufinalu Lige prvaka eliminiran od Arsenala. Nakon te utakmice Riquelme se posvadio s trenerom Villarreala Manuelom Pellegrinijem pa ga je klub posudio Boca Juniorsima.

U polufinalu ovogodišnjeg Kupa osloboditelja Riquelme je odigrao briljantnu uzvratnu utakmicu protiv paragvajskog prvaka Libertada, kojeg je Boca na njegovom terenu pobijedila s 2:0 (prvi susret u Buenos Airesu završio je neodlučeno 1:1). I prije tih okršaja Riquelme je izvrsno igrao za Bocu na uzvratnoj utakmici s kolumbijskom momčadi Cucutom, u kojoj su Argentinci svladali protivnike s 3:0 anuliravši njihovu prednost iz prvog susreta kojeg su izgubili s 3:1.

Boca je dosad pet puta osvajala Kup osloboditelja Južne Amerike, a njen protivnik Gremio može se pohvaliti s dva osvojena trofeja u istom natjecanju. Prije 18 mjeseci Gremio se iz II. brazilske lige vratio u elitni razred, a nakog samo godinu i pol dospio je u finale najcjenjenijeg južnoameričkog klupskog natjecanja.

Pod vodstvom trenera Manoa Menezesa, Gremio je u ovom Kupu osloboditelja elimirao momčad Internacionala iz Porto Alegrea, prošlogodišnjeg pobjednika tog natjecanja, a u polufinalu i Santos, klub legendarnog kralja nogometa Pelea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!