Nogomet

Makedonija broji sate

Safet Ademi • četvrtak, 14.06.2007.

Ostalo je manje od 24 sata do isteka ultimatuma koji su FIFA i UEFA dali za početak suspenzije makedonskog nogometa s međunarodnih natjecanja, no i dalje na vidiku nema niti jednog znaka koji bi mogao dati nadu da Makedonija neće izgubiti članstvo u ove dvije nogometne organizacije...

I nakon jasnih zahtjeva od Fife i Uefe, da se predsjednik Haralampie Hadžiristevski vrati na funkciju i da zajedno sa svojim ljudima upravlja Savezom, pretendent na tron makedonskog nogometa Emil Božinovski ne popušta.

Slika 1 od 2.
Foto: Safet Ademi

Delegati koji mu daju podršku traže od njega da inzistira na sazivanju izvanredne Skupštine FFM-a. Oni su se u srijedu navečer sastali u Skopju, na sastanku koji je djelomično bio zatvoren za javnost. Naime, na njemu je nazočio samo dio medija koji su za njih podobni.

Kako stoji u priopćenju za medije koji nisu smjeli ući na sastanak, pruža se podrška Fifinom opunomoćeniku, koji je dobio mandat za pregovaranje s Hadžiristevskim glede nove Izborne skupštine. Na kraju priopćenja kaže se da ukoliko Makedonija zaradi suspenziju - najveći krivac bit će Hadžiristevski.

Prošlog tjedna predstavnik Fife i Uefe i predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Grigorij Surkis posjetio je Skopje, gdje je zatražio brzo rješenje situacije u makedonskom nogometu. Surkis je kao "Dan D" za makedonski nogomet najavljivao 15. lipnja, kada će Makedonija možda privremeno izgubiti članstvo u Fifi i Uefi, a klubovi i reprezentacije neće moći nastupati u međunarodnim natjecanjima. Također, niti nogometaši neće moći realizirati transfere u inozemne klubove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!