Nogomet

Boca slavi Riquelmea

Maja Giljanović • subota, 16.06.2007.

Kralj Boca Juniorsa Juan Ramos Riquelme ponovno se pokazao ključnim čovjekom momčadi praktički sam riješivši prvu utakmicu finala Cope Libertadores protiv Gremija...

28-godišnjak je u svojoj pretposljednjoj utakmici za peterostruke prvake Južne Amerike prije povratka u matični klub Villarreal kojeg je prije pet mjeseci privremeno napustio nakon nesporazuma s trenerom Pellegrinijem, odigrao briljantnih 90 minuta.

Vodeći pogodak Argentinaca postigao je u 18. minuti Palacio nakon nabačaja Riquelmea, podebljanje prednosti je osigurao sam 38 puta reprezentativac u 74. minuti iz slobodnog udarca s preko 30 metara, a treći Ledesmin u 89. minuti također nije prošao bez dodira ljubimca Bombonere.

Riquelme je po okončanju susreta u kojem je brazilska momčad mogla proći i gore; igrali su, naime, od 58. minute s igračem manje nakon divljačkog nasrtaja Sandra nad Banegom izjavio: "Odigrali smo sjajnu utakmicu i posve zasluženo putujemo sa znatnom prednošću. Svejedno se, međutim, ne smijemo opustiti jer nas u Porto Alegreu sasvim sigurno neće čekati šetnja u parku. Sve je ipak u našim rukama i vjerujem da ćemo se iz Brazila vratiti kao šesterostruki osvajači naslova prvaka".

Posljednji put Boca je Kup osloboditelja osvojila 2003. godine (u finalu godinu poslije su poraženi od kolumbijskog Once Caldasa), a sačuvaju li prednost pred 51 000 navijača na Olimpico Monumentalu u uzvratu koji je na rasporedu 20. lipnja, približit će se na korak do rekorderima, također Argentincima, Independienteu (sedam naslova, posljednji, doduše, još 1984. godine).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!