Vodeni sportovi

Gladni delfin Duje

Kristian Hohnjec • nedjelja, 17.06.2007.

Drugi dan plivačkih okršaja na Šalati donio je odlične utrke na 50 metara delfin, gdje su Duje Draganja i Therese Alshammar pokazali svu raskoš svog talenta. Zlatni Medvjed je i više nego opravdao očekivanja, pošto su srušeni mnogi rekordi mitinga, te ostvarena vremena koja su u samom vrhu svjetskih ljestvica ove sezone...

Utrka dana bila je na 50 metara delfin za plivače, a Duje Draganja je unatoč nedavnom povratku u bazene uspio ostaviti iza sebe imena poput Marka Fostera, Laszla Cseha i Thomasa Ruppratha. Konačnih 23.81 tek je neznatno slabije od hrvatskog rekorda, a s obzirom na viđeno u Zagrebu, Dujin povratak u svjetsku elitu nije upitan. U istoj disciplini kod plivačica Therese Alshammar je bila u lovu na svjetski rekord i Peugeot, no iako se nakon 30-ak metara činilo kako bi Šveđanka mogla srušiti vlastito vrijeme u završnici joj je ipak ponestalo snage. Alshammar je utrku završila s 25.83, što je više nego odličan rezultat.

Uvodni sprint u prsnom stilu je pripao Britancu Darrenu Mewu (28.48) i Janne Schafer (31.15) iz Njemačke, dok je Slovenac Luka Turk slavio na 400 metara mješovito.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!