Nogomet

Guadalupe na krilima Anglome

Maja Giljanović • ponedjeljak, 18.06.2007.

Francuski se prekomorski departman Guadalupe na iznenađenje mnogih (poglavito poraženog Hondurasa) plasirao u polufinale CONCACAF Gold Cupa...

Reprezentativci karipskog otočića su predvođeni nekadašnjim francuskim reprezentativcem, 42-godišnjim Jocelynom Anglomom koji se 2002. oprostio od ˝ozbiljnog˝ nogometa nakon što je primjerice s Olympiqueom 1993. osvojio Kup prvaka ili s Interom 1997. igrao finale Kupa UEFA te s prvakom tada Španjolske Valencijom dvaput finala Lige prvaka (2000., 2001.), pobijedili favorizirani Honduras.

Prvi je pogodak upravo djelo, po novome, playmakera Anglome dok je podebljanje prednosti osigurao Socrier. U 71. minuti postignut gol Carlosa Pavona (2001. – 2003. epizodna uloga u Udineseu) se pokazao nedostatnim.

Protivnik izabranicima izbornika Rogera Salnota u polufinalu bit će reprezentacija Meksika koja se na jedvite jade u četvrtfinalu razračunala s Kostarikom. Vratar Jose Francisco Porras pred 70.000 je tisuća navijača nevjerojatnim akrobacijama zaustavljao nebrojene prigode favorita koji je svim silama navalio od samog starta utakmice, ali niti on nije uspio u prvom produžetku zaustaviti napadača Cruz Azula Jareda Borgettija. Kostarikanci su, inače, susret okončali sa sedmoricom u polju; u 41. je minuti crveni karton zaradio Aleman da bi u produžecima pod prijevremeni tuš krenuli i Saborio te Camacho.

U drugom polufinalu će se domaćinu, ujedno i branitelju naslova prvaka, SAD-u suprotstaviti sjeverni susjedi iz Kanade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!