Automoto

Villeneuve: "Ne odustajem dok ne pobijedim!"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 18.06.2007.

Jacques Villeneuve čvrsto je odlučio pridružiti se Grahamu Hillu kao jedinom dosad kojem je uspjelo pobijediti na velikoj trojci automobilističkog sporta: Indianapolis 500 (1966.), Monaco GP (pet puta) te 24 sata Le Mansa (1972.)...

U svom debiju u Francuskoj, 36-godišnji je Kanađanin u Peugeotu nakon odvoženih 337 krugova zbog kvara na motoru s druge pozicije u poretku morao odustati niti sat i pol vremena prije svršetka utrke. Pobjednik mitskih 24 sata je Audijev trojac Biela/Pirro/Werner koji je drugoplasirani Peugeot Bourdaisa/Lamyja/Sarrazina ostavio za deset krugova. Njemačkoj momčadi je ovo četvrta uzastopna pobjeda te sedma u proteklih osam godina.

Dugo je, pak, vodeći bio R10 Tdi Kristensena/McNisha/Capella, ali je Audijevoj prvoj uzdanici Dancu Tomu Kristensenu, prvom vozaču sa sedam osvojenih naslova pobjednika od kojih je šest uzastopnih, otpala guma te je spektakularnim izlijetanjem okončao nastup na 75. izdanju utrke kojeg je ukupno popratilo preko 250 000 gledatelja.

Villeneuve, prvak Formule 1 1997., Champ Cara (CART) 1995. te Indianapolisa iste godine, bi pobjedom na 24 sata Le Mansa nadmašio legendarne Marija Andrettija te Emersona Fittipaldija, a nakon utrke je izjavio: "Nisam stigao do cilja, ali sam svejedno zadovoljan. Najveći mi je problem predstavljao sam start utrke zbog gustog prometa, ali što sam dalje nizao krugove išlo je puno lakše. Sljedeće će godine biti znatno lakše: upoznao sam stazu i znat ću kada i gdje je optimalno pretjecati. Optimist sam i ne odlazim bez naslova. Kad-tad!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!