Nogomet

Makedonija se spasila

Safet Ademi • ponedjeljak, 18.06.2007.

Nakon normaliziranja stanja u Savezu, Makedonija je u zadnji čas izbjegla najavljene sankcije Fife i Uefe. U centralnom registru Makedonije kako legitimni predsjednik FFM-a vraćen je Haralampie Hadžiristevski, a predsjednik "odmetnute struje" Božinovski mora napustiti zgradu FFM-a, u koju je zasjeo 23. svibnja...

Hadžiristevski se nakon vraćanja potpisa u centralni registar vratio u FFM i počeo svoj normalni rad sa svojim suradnicima. "Samim time što mi je vraćen potpis, ispunjene su tri točke uvjeta koje su postavile FIFA i UEFA. Zahvaljujući Centralnom registru Makedonije, spasili smo se suspenzije. Gospodinu Blatteru obratit ću se službenim putem i zahtijevat ću od njega da prekine postupak sankcioniranja", rekao je Hadžiristevski nakon što se vratio u FFM.

Slika 1 od 2.
Foto: Safet Ademi

Hadžiristevski je najavio da će ubuduće raditi na pomirenju svih delegata FFM i svih onih koje žele dobro makedonskom nogometu.

U međuvremenu, iako su se povukli iz zgrade FFM-a, strana koja podržava Božinovskog u priopćenju za javnosti dala je rok od 48 sati Hadžiristevskom da sazove generalnu skupstinu FFM-a. U protivnom će se suočiti s bojktom 18 općinskih nogometnih saveza te dvije trećine klubova Makedonije.

Hadžiristevski ne vjeruje da će doći do toga, jer sve dosadašnje aktivnosti strane Božinovskog su bile van statuta FFM i dviju međunarodnih nogometnih organizacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!