Nogomet

Strava u Nigeriji

Maja Giljanović • srijeda, 20.06.2007.

Nigerijski reprezentativac i napadač engleskog Newcastlea Obafemi Martins jedva je izvukao živu glavu nakon oružanog prepada u rodnom gradu Lagosu...

22-godišnjaka je kao suvozača u prijateljevom Mercedesu presrela skupina zakukuljenih napadača koja po svemu sudeći nije imala nikakve namjere orobiti automobil nego doslovce potaracati putnike u njemu. “Željeli su nas mrtve i bilo je više nego očito da nemaju namjeru poštedjeti nikoga u vozilu. Nije se radilo o lopovima jer nakon što su okončali pucnjavu jednostavno su se udaljili s mjesta događaja. Srećom, prijatelju mi neće biti ništa, u bolnici je i dobro se oporavlja, ali situacija u Nigeriji polako postaje neizdrživa.Valjda će nakon ovakvog događaja ljudima u Nigeriji postati jasnije zašto se mnogi naši nogometaši koji igraju u Europi osjećaju neugodno pri pomisli na povratak u domovinu“, izjavio je potreseni Martins.

Incident na benzinskoj stanici u VGC-u (predgrađu Lagosa) se desio nakon kvalifikacijskog susreta protiv Nigera (3:1) kojim je Nigerija izborila plasman na Afrički Kup nacija dogodine u Gani. Martins je inače otputovao u Italiju i najavio da će sljedeći put dvaput promisliti prije nego se odazove reprezentativnom pozivu.

Nasilje u Lagosu u posljednje vrijeme eskalira; Benjamin Onwuachi iz grčkog Ionikosa i Femi Ajilore iz danskog Midtjyllanda te Ifeanyi Emeghara koji je upravo prešao u rumunjskog doprvaka Steauu, posljednje su žrtve sličnih napada iz kojih su srećom također izašli bez ozbiljnijih posljedica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!