Ostali sportovi

X-Man Carter stiže na Hanžek!

Maja Giljanović • srijeda, 20.06.2007.

Trenutno najveća mlada nada američkog sprinta Xavier Carter, ponosno su objavili organizatori Memorijalnog mitinga "Borisa Hanžekovića", 4. srpnja pristiže na stadion Mladosti...

21-godišnjak je u trenu osvojio američku javnost kao prvi atletičar kojem je uspjelo osvojiti četiri zlata na Sveučilišnom prvenstvu čime se pridružio nezaboravnom Jesse Owensu (1935., 1936. godine). Pee-Wee je također prvi sprinter u povijesti Sveučilišta u Floridi koji je dvije godine zaredom osvajao naslove na 100, 200 te 400 metara.

Europa ga je, pak, upoznala prošle godine kada je na mitingu u Lausannei istrčao spektakularnih 19.63 odnosno drugo vrijeme ikada, sporije samo od svjetskog rekorda Michaela Johnsona koji je na OI u Atlanti 1996. išao 19.32.

Potvrđeni su također dolasci redom: Panamca Irvinga Saladina trenutačno s 8.53 metara postavljenih u Rio de Janeiru vodećim daljašem svijeta, Amerikanke Stephanie Durst kojoj je prošlotjedni trijumf na prvom mitingu Zlatne lige u Oslu sedma uzastopna pobjeda na 100 metara, a 110 prepone će tradicionalno ugostiti olimpijskog pobjednika Allena Johnsona.

Konkurencija našim uzdanicama neće ni najmanje zaostajati: Blanki Vlašić će se, primjerice, u visu među inima suprotstaviti Kajsa Bergqvist, Vita Palamar te Venelina Veneva, Ivani Brkljačić svjetska prvakinja u bacanju kladiva Tatjana Lisenko dok će Danijela Grgić na 400 metara trčati u konkurenciji osvajačica zlatnih odličja sa svjetskih prvenstava Kapačinskaje (2003. na 200 metara) te Pospjelove (štafeta).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!