Nogomet

Srbija teško, Nizozemska sretno

Goran Tomičić • četvrtak, 21.06.2007.

U finalu Europskog prvenstva reprezentacija do 21 godine igrat će Srbija i domaćin Nizozemska. Srbija je pobijedila Belgiju, a Nizozemska je sretno prošla Englesku...

Nizozemska - Engleska

Nizozemski izbornik de Hann izveo je očekivan sastav. Na vrata se vratio oporavljeni Waterman, a formacija je bila ofenzivnih 4-3-3. Najbolju postavu na raspolaganju je imao i Stuart Pearce, budući da suspendirani Huddlestone nije standardan igrač.

Domaćin je prolazak mogao osigurati već u prvih dvadesetak minuta, ali Zuiverloon i De Ridder nisu bili precizni. U 24. minuti Babel je odlično uposlio Rightersa, ali Carson je obranio njegov pokušaj glavom. U sljedećih desetak minuta Engleska je imala nekoliko prilika i došla je do prednosti u 39. minuti, kad je Lita poentirao glavom.

U 48. minuti Engleska je mogla povećati prednost, ali vratnica je zaustavila pokušaj Lite iz slobodnog udarca. Ubrzo nakon toga Englezi su počeli čuvati rezultat, a u 58. minuti Carson je odlično zaštitio svoju mrežu nakon pokušaja Madura. Nizozemska je stvarala kontinuirani pritisak, ali Babel i Righters nisu iskoristili odlične prilike.

Izjednačenje je ipak stiglo u 89. minuti. Taylor je bio izvan terena zbog ukazivanja pomoći, a Donk je uposlio Rightersa, koji je efektno svladao Carsona.

Taylor je produžetke odigrao ozlijeđen, a nekoliko minuta prije kraja ozlijedio se i Onuoha. U dodatnih 30 minuta ipak nije bilo većih prilika i pobjednika su odlučili jedanaesterci. Prvi izvođač za Nizozemsku bio je Zuiverloon i odmah je donio prednost svojoj momčadi, koju je nepreciznim udarcem povećao Ferdinand. U drugoj seriji Carson je nadmudrio de Riddera, a isto je ponovio i Waterman zaustavivši pokušaj Derbyshira. Nakon toga obje momčadi realizirale su po pet udaraca, a u osmoj seriji vratari su zaustavili pokušaje Kruiswijka i Reo-Cockera. Slijedile su još četiri precizne serije, a presudila je Watermanova obrana Hoytova pokušaja i Nizozemska je s ukupnih 13:12 izborila finale.

Srbija - Belgija

U porazu Srbije od Engleske Đukić je dao priliku pričuvnim igračima, a mjesto u momčadi izborio je samo Drinčić. De Sart je napravio nekoliko promjena u sastavu te su zaigrali Haroun, Vertonghen, Fellaini i Blondel.

Već u prvoj minuti Fellaini nije iskoristio odličnu priliku i tri minute kasnije stigla je kazna. Srbija je povela u četvrtoj minuti preko Kolarova iz slobodnog udarca. Belgija je krenula ofenzivno i pokušala je izjednačiti udarcima iz daljine, no bez uspjeha. Nekoliko minuta prije kraja prvog dijela Srbija je imala novu veliku priliku, ali Milovanovićeva lopta je bila prebrza za Rakića.

Početkom drugog dijela Milovanović nije bio precizan i propala je još jedna izgledna situacija. Uzvratio je Blondel dobrim udarcem iz daljine, no Kahriman je bio siguran. Belgija je nastavila s ofenzivom, ali obrana Srbije nije imala problema. Odluka je stigla u 87. minuti, kad je Janković glavom spustio za Mrđu, koji je rutinski povisio na 2:0.

Finale između Srbije i Nizozemske igra se u subotu.

Europsko prvenstvo U-21, polufinale
Nizozemska - Engleska 13:12 - 11m (1:1), Srbija - Belgija 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!