Nogomet

Nezadrživi Riquelme

Maja Giljanović • četvrtak, 21.06.2007.

Dvama pogocima u drugom poluvremenu najveće Bocine zvijezde u njegovoj posljednjoj utakmici u dresu momčadi s legendarne Bombonere, Juana Ramona Riquelmea, Argentinci su slavili i u uzvratnoj utakmici finala s Gremijom te se dokopali svog šestog naslova pobjednika Cope Libertadores...

Boca je poprilično mirna doputovala u Porto Alegre pred 55 000 bučnih Brazilaca oslanjajući se na uvjerljivu (3:0) pobjedu u Buenos Airesu, ali ih ona nije zadovoljila već su naprotiv pobijedili i na Olimpico Monumentalu i na savršen način pokazali da su za koplje ispred konkurencije u Ligi prvaka Južne Amerike.

Gremio se, dakako, nije predavao; noćas, međutim, lopta jednostavno nije htjela u mrežu: pred sam kraj prvog poluvremena Souza pogađa prečku, a Schiavi početkom drugog stativu. S druge strane Riquelme je neumoljiv u 68. minuti kad u svom stilu s ruba šesnaesterca dovodi goste u vodstvo. U 80. povratnik u redove Villarreala postiže svoj drugi večeri te osmi ukupno ove sezone, a Gremijev vratar Saja mogao je proći još gore da Martin Palermo, najbolji strijelac argentinske Clausure, nije tri minute poslije promašio jedanaesterac.

Šestim Kupom Osloboditelja (prvim nakon 2003.) Boca se primakla Independientu (posljednji sedmi osvojen još 1984.), a osvojenim naslovom osigurali su nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu koje će se u prosincu održati u Japanu. Na Daleki istok putuje i europski prvak Milan kojeg su Argentinci pobijedili 2003. godine kad se natjecanje još zvalo Interkontinentalni kup i u kojem su se za naslov najboljeg borili samo prvaci Europe te Južne Amerike. U Yokohami je Boca slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a Svjetsko klupsko prvenstvo ustoličeno 2005. je inače prošle godine u finalu protiv Barcelone pripalo brazilskom Internacionalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!