Rukomet

Lako je kad se zoveš Barcelona ili Viborg

Vedran Stilin • petak, 22.06.2007.

Krajem lipnja, točnije 29. bit će održan ždrijeb skupina Lige prvaka. U odabranom društvu svoje mjesto pod suncem našlo je i naše Croatia osiguranje koje ima velike planove za narednu sezonu…

Prvak Hrvatske smješten je u prvu jakosnu skupinu zajedno s braniteljem naslova Kielom (Njem), a tu su još Ciudad Real (Špa), Pick Szeged (Mađ), Celje Pivovarno Laško (Slo), US Ivry Handball (Fra), GOG Svendborg TGI (Dan) i Čehovski Medvedi (Rus). Ista jakosna skupina u prijevodu znači kako spomenute momčadi zagrebački sastav izbjegava u prvoj fazi natjecanja po grupama.

Drugu jakosnu skupinu čine Portland San Antonio (Špa), HSV Hamburg (Njem), MKB Veszprem (Mađ), RK Gorenje Velenje (Slo), Montpellier HB (Fra), Lukoil-Dinamo Astrakhan (Rus), Ademar Leon (Špa) i Flensburg Handewitt (Njem). Od spomenutih klubova najbolja opcija svakako bi bio ruski Lukoil-Dinamo, dok sve ostale momčadi mogu pomrsiti račune onima gore.

VfL Gummersbach (Njem), HC "ZTR" Zaporožje (Ukr), Hammarby IF HF (Šve), Tatran Prešov (Svk), RK "Bosna" Sarajevo (BiH), Banik OKD Karvina (Češ), MKS Zaglebje Lubin (Polj) i Kadetten Schaffhausen (Švi) nalaze se u pretposljednjoj jakosnoj skupini. Njemački, švedski i švicarski predstavnik momčadi su koje bi valjalo izbjeći, dok se svi ostali sastavi ne bi trebali dobro provesti protiv moćnog CO-a.

I na kraju stižemo do najzanimljivijeg dijela ždrijeba. Tu se nalazi 16 klubova koji tek moraju izboriti svoje mjesto među 32 sudionika Lige prvaka. Treba reći kako ne bi bilo toliko zanimljivo da se u ovom društvu odlukom EHF-a ne nalazi španjolska Barcelona i danski Viborg. Oni su dobili pozivnicu u kvalifikacije nakon što su prvak Grčke i Luksemburga odustali od LP. U prijevodu: svakako izbjeći dva spomenuta kluba, posebice Barcelonu iza koje je neuspješna sezona te se na velika vrata želi vratiti u vrh europskog rukometa.

Ipak, najave iz zagrebačkog tabora govore o napadu na sam europski tron te bi zapravo ostale momčadi trebale brinuti o tome da se ne nađu u istoj skupini gdje će stajati ime hrvatskog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!