Nogomet

"Razlika u kvaliteti je u našu korist"

Ivor Krapac • nedjelja, 24.06.2007.

Prvi ovosezonski Zagrebov nastup u Intertoto kupu donio je pobjedu bez velikog oduševljenja. Zagrebaši su u Kranjčevićevoj minimalno svladali gostujuću albansku Vllazniju, a Miroslav Blažević najavio je bolje izdanje svoje momčadi u uzvratu, koji je na rasporedu sljedeće subote...

Ćiro je prvo zahvalio suparničkom treneru Mirelu Joci na pohvalnim riječima upućenim njegovom sastavu, a potom iznio svoje viđenje stanja stvari nakon minimalnih Zagrebovih 2:1 na domaćem terenu: "Čestitao bih kolegi na rezultatu koji njemu i njegovoj momčadi daje dosta optimizma, no uvjeren sam da ćemo znati iskoristiti prednost koju smo stvorili i proći u drugo kolo. Uza sav respekt prema organiziranoj albanskoj ekipi, vjerujem da postoji razlika u kvaliteti u našu korist."

Glavna prepreka da Zagrebaši već u prvoj utakmici ostvare bolji rezultat bila je u pretjeranoj nervozi zbog koje je, između ostalog, Lajtman uletio u nepotrebnu raspravu sa sucem i zaradio žuti karton, dok je glavna "žrtva" nedostatka mirnoće bio Kruno Lovrek, uz izravni crveni karton zbog udaranja Simotanka u završnici susreta.

Vezane vijesti

"Očito je da su moji igrači bili nervozni. Napravio sam sve što mogu da ih u poluvremenu smirim, no međunarodni nastup ipak je ostavio traga, bilo je teško prevladati nervozu", pojasnio je Zagrebov trener.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Uzvrat bi mogao donijeti drugačiji i jači sastav Vllaznije, kojoj je u Kranjčevićevoj zbog nedobivanja vize za Hrvatsku nedostajao Sukaj, a nije bilo ni nespremnog Sinanija. Blažević se, međutim, ne plaši: "Sigurno je da će suparnici biti kvalitetniji nego u prvoj utakmici, no uvjeren sam da ćemo i mi biti kvalitetniji bez obzira na Lovrekov izostanak."

Mirel Joca pohvalio je svoje igrače zbog kvalitetno odrađenog posla u oslabljenom sastavu: "Sretan sam prikazanom tjelesnom spremom u ovom susretu. Želimo napraviti što više možemo za budućnost, ne samo za uzvrat sljedećeg tjedna, već i za albansko prvenstvo za koje predsjednik našeg kluba ima velike planove... Što se Europe tiče, vidjet ćemo kako stojimo nakon sljedećeg tjedna i uzvrata u Skadru. Prvenstvo će nam biti prioritet, no i Intertoto kup je važan zbog skupljanja europskog iskustva."

"Zagreb je kvalitetna momčad s dobrim mladim igračima, igraju vrlo racionalno, taktički pametno... Utakmica u Skadru bit će jako teška. Zagrebaši su opasni u veznom redu i napadu, vidi se da moj kolega dobro radi s tom momčadi", dodao je trener Vllaznije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!