Nogomet

Promjene Europljanima u sustavu kvalifikacija za SP

Maja Giljanović • nedjelja, 24.06.2007.

UEFA je na dvodnevnom zasjedanju u nizozemskom Heerenveenu promijenila modus po kojem će se europske reprezentacije kvalificirati za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici...

Michel Platini je promjenu obrazložio: "Novo rješenje je svojevrsni kompromis jer nitko uistinu nije bio potpuno zadovoljan dosadašnjim sustavom kvalifikacija". Na SP u Njemačkoj lani Europljani su se plasirali kroz osam skupina od kojih su tri imale sedam, a ostale po šest momčadi.

13 je mjesta inače rezervirano za stari kontinent, a izravan će plasman ostvariti devet pobjednika skupina te četiri drugoplasirana. Iz osam skupina po šest reprezentacija te jedne sa pet, osam će drugoplasiranih u play-off te će pobjednici baraža na Svjetsko prvenstvo.

Platini je također nagovijestio stanovite promjene u formatu Lige prvaka; srž se ne bi smjela dirati, ali će modifikacije s čijim će se uvođenjem startati 2009. godine biti potvrđene na sljedećem zasjedanju zakazanom u Istanbulu krajem ljeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!