Automoto

Bolšecova dominacija

Sportnet • ponedjeljak, 25.06.2007.

I treće ovogodišnje natjecanje Honda Valvoline Yokohama kupa, kružna utrka održana na poligonu Glavica u Požegi, protekla je u znaku zagrebačkog automobilista Viktora Bolšeca...

Iako je startao sa trećeg mjesta, Bolšec je uspio pobjediti na prvoj utrci i to sa 3.402 sekunde prednosti ispred Valtera Nežića i 6.527 sekundi ispred trećeplasiranog Alena Perušića. Najbolji na subotnjim treninzima Ivan Kodrić, koji je startao s prve startne pozicije nije uspio završiti utrku zbog kvara na kvačilu svoje honde.

Na samom startu utrke, Kodrić je uspio obraniti vodeću poziciju, ali je već u drugom tu prednosti zbog spomenutog kvara izgubio i pao na četvrto mjesto. U istom je krugu Bolšec uspio prestići Nežića i tako zasjesti na prvu poziciju koju je znalački održavao do kraja. Kodrić se pokušao vratiti na čelo kolone i do sedmog kruga se čak uspio vratiti na drugo mjesto, no automobil jednostavno više nije izdržao.

Slika 1 od 2.

Treće mjesto pripalo je Alenu Perušiću koji je od starta do sedmog kruga održavao četvrto mjesto izboreno na treninzima, a onda zbog Kodrićevog odustajanja uspio kao treći proći ciljnom ravninom.

Svoju dominaciju i realan lov na treći uzastopni naslov Bolšec je dokazao i u drugoj utrci, pobijedivši s 5.339 sekundi boljim vremenom od mladog puljanina Saše Radole. S obzirom da su nakon prve održane utrke vodeća četvorica zamijenili mjesta na startu, Bolšec je krenuo sa četvrte pozicije i odmah u prvom krugu uspio prestići Valtera Nežića i potom krenuo u lov za Perušićem.

Već nakon drugog kruga Bolšec je bio na drugom mjestu i činilo se da je samo stvar formalnosti kada će uspjeti proći i Radolu koji je odličnim startom zadržao svoje prvo mjesto. Ipak, najmlađi natjecatelj u ovome kupu uspješno se branio od napada sve do sedmog kruga. Bolšec je od tada samo nizao brze krugove i odmakao Radoli, Nežiću i Perušiću.

Mnoštvo gledatelja uz stazu sada je samo moglo pratiti hoće li i Nežić uspjeti proći Radolu, no na njegovu žalost to mu nije pošlo za rukom i Radola je doslovno za centimetar uspio proći prije ciljnom crtom. Na četvrtom mjestu ostao je Perušić, a peto i šesto mjesto ponovo su osvojili Dalibor Žurić i Robert Markt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!