Nogomet

SAD pobjednici CONCACAF Gold Cupa

Maja Giljanović • ponedjeljak, 25.06.2007.

Preokretom minusa nakon prvog poluvremena finalne utakmice, reprezentacija SAD-a se pobjedom nad Meksikancima izjednačila sa svojim južnim susjedima s po četiri osvojena naslova...

Meksiko je odigrao odličnih prvih 45 minuta te je na samom isteku prvog dijela poveo golom Andresa Guardada. Ali da ni noćašnja utakmica neće okončati pozitivno (kao prethodnih osam na kojima punih 797 minuta nisu zabili) dala je naslutiti ozljeda Jareda Borgettija.

Stanku među poluvremenima izbornik Bradley je iskoristio za poprilično žestoki razgovor s igračima koji je rezultirao izjednačenjem u 62. minuti. Nekadašnji igrač Bayera iz Leverkusena, Beckhamov suigrač u LA Galaxju, Landon Donovan je precizan s bijele točke nakon prekršaja Magallona nad Chingom te svojim četvrtim (svi iz jedanaesteraca) pogotkom (34. u reprezentativnom dresu) 25-godišnjak dostiže Erica Wynaldu na listi najboljih strijelaca SAD-a svih vremena.

Amerikanci su inače tijekom prvenstva primili tek jedan gol na pet utakmica, a karakter su dokazali po prvi put sučelivši se s vodstvom protivnika reakcijom u 72. minuti; prekrasnim volejem Brazilac rodom Benny Feilhaber svladava Osvalda Sancheza i postavlja konačnih 2:1. Prednost je na koncu mogla biti i izraženija, ali su udarci Chinga te DaMarcusa Beasleyja odsjeli na stativi odnosno prečki meksičkog gola.

Trijumf pred 50000 navijača u Chicagu SAD-u je osigurao izravan plasman na Kup konfederacija koji će se kao generalna proba Svjetskom prvenstvu 2010. odigrati u Južnoafričkoj Republici godinu dana ranije.

Momčad prvenstva:
vratar:
Grandel (Guadaloupe),
obrana:
Baloy (Panama), Hastings (Kanada), Hejduk (SAD), Salcido (Meksiko),
sredina:
Centeno (Kostarika), DeGuzman (Kanada), Mastreoni (SAD), Pardo (Meksiko),
napada:
Pavon (Honduras), Perez (Panama)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!