Nogomet

Navijač poginuo u neredima

Maja Giljanović • utorak, 26.06.2007.

Jedan je navijač smtrno stradao, a najmanje je 14 teže ozlijeđeno u neredima koji su uslijedili nakon utakmice između Nuevo Chicaga i Tigrea koja je odlučivala o popuni jednog preostalog mjesta u najvišem razredu argentinske lige...

Klub osnovan 1902. godine prvi je put nakon 1980. izborio povratak u prvu ligu nakon što su pod vodstvom trenera Diega Cagne, nekadašnje zvijezde Boca Juniorsa i Independientea u njegovom prvom trenerskom poslu, obranili prednost iz prve utakmice finala doigravanja, slavili i na vrućem Mataderosu te se na koncu s ukupnih 3:1 plasirali u Aperturu.

Tigre je u vodstvo nakon pola sata igre doveo Castano; Chicago je trebao dva gola da bi osigurao opstanak, ali Filomeno potom domaće navijače dodatno frustrira promašivši dvije stopostotne prigode. Uslijedila je kazna Matiasa Galmarinija čije je briljantne škarice 42-godišnja časna starina na vratima Chicaga Navarro Montoya mogao tek ispratiti pogledom. Smanjenje Higuaina dvije minute poslije nije imalo nikakvog značaja jer vidjevši na isteku susreta Tigreove navijače spremnima uletjeti na travnjak i u tradicionalnoj argentinskoj proslavi skinuti dresove svojih igrača (nije pomogao ni jedanaesterac dosuđen za gostujuću momčad koji se, doduše, nije ni stigao izvesti), domaći su pukli i sručili se opkolivši ih i ne dopuštajući im izlaz sa stadiona.

U međuvremenu su potpuno nepripremljene snage osiguranja nemoćno promatrale sukob i mlaćenje palicama, a na nesreću umjesto proslave četvrtog puta u klupskoj povijesti izborene promocije, okrvavljene su glave rezultirale smrću 41-godišnjeg muškarca koji je na odjelu hitne pomoći preminuo od zadobivenih povreda. Daljnju eskalaciju sukoba ulicama Buenos Airesa su suzavcem te gumenim mecima spriječili do zuba naoružani specijalci uhitivši preko 100 pobješnjelih navijača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!