Rukomet

Podravka na mukama, Zagrebu otvorena vrata

Petar Plevnik • petak, 29.06.2007.

Rukometni prvaci Hrvatske u ženskoj i muškoj konkurenciji, Podravka Vegeta te Zagreb Croatia Osiguranje, saznali su večeras svoje protivnike u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka. Dok će Koprivničanke imati težak zadatak izboriti drugi krug, Zagrebaši ne bi trebali imati previše problema...

Po prvi puta zajedno je održan ždrijeb muškog i ženskog natjecanja i to na Gala večeri održanoj u sjedištu EHF-a u Beču povodom 15. godišnjice od ustanovljena najelitnijeg rukometnog klupskog natjecanja - Lige prvaka.

Prvo je na redu bilo izvlačenje u ženskoj konkurenciji,a čast izvlačenja kuglica pripala je Bojani Petrović, najboljoj igračici Lige prvaka u 2004/2005/2007 godini. Bojana nije donijela previše sreće Podravci, budući da su Koprivničanke svrstane u vrlo jaku skupinu A.

Tako će igračice Zdravka Zovka šansu za prolaz grupne faze natjecanja tražiti u susretima sa aktualnim europskim prvakom, danskim Slagelseom, španjolskim prvakom Ribbarojom, za kojeg od ove sezona nastupa i naša Maida Arslanagić, dok će trećeg protivnika Podravke činiti pobjednik kvalifikacijske skupine 1, u kojoj su Györ, Metz, slovačka Iuvanta Michalovce te pobjednik prvog kvalifikacijskog turnira.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

U ženskoj konkurenciji od ove godine novost je da će ekipe koje nemaju osiguran izravan nastup u Ligi prvaka, morati igrati dva kruga kvalifikacija za ulazak u natjecanje po skupina i to po grupama, a ne kao do sada po knock out sustavu. Plasman u Ligu prvaka osigurat će samo četiri pobjednika drugog kruga kvalifikacija po skupinama. O jačini kvalifikacija dovoljno govori i podatak da se primjerice u istoj skupini nalaze Lada Togliatti i Valencia, Aalborg i Motor Zaporožje, Gyor i Metz te Oltchim i Byasen.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Što se tiče natjecanja u muškoj konkurenciji, posao izvlačenja parova obavio je igrač Kiela i francuski reprezentativac Nikola Karabatić. Francuz hrvatskog podrijetla bio je i više nego sretne ruke prema Zagrebu, koji teško da bi i sam izabrao bolju skupinu. Naime, momčad Nenada Kljaića igrat će u društvu velikog dužnika od prošle sezone, španjolskog Ademar Leona, zatim švicarskog prvaka Schaffhausena, kojeg s klupe vodi Goran Perkovac te pobjednika susreta Skopja i estonskog Servitija.

Zagrebu, koji je uoči izvlačenja bio smješten u prvu jakosnu skupinu, iz druge su jakosne skupine prijetile momčadi poput Balićeva i Metličićeva San Antonia, Lackovićeva Flensburga, Veszprema ili Montpelliera, tako da se izbor Ademar Leona uopće ne čini lošim, tim više ako se zna da se Zagreb i prošle sezone, kada je imao neusporedivo slabiji sastav, ravnopravno nosio sa aktualnim pobjednikom Kupa kupova.

Iz treće jakosne skupine, iz koje je Zagrebu dopao Schaffhausen, najveću opasnost predstavljao je Zrnićev Gummersbach, dok je najvažnije da je iz četvrte skupine izbjegnuta Barcelona, odn. pobjednik dvoboja Barcelone i Brage, što će, nema sumnje, biti slavna katalonska momčad.

Liga prvaka, žene, sezona 2007/08:

Skupina A
Slagelse DT (Dan)
Cementos la Union Ribarroja (Špa)
Podravka Vegeta (HRV)
Pobjednik kvalifikacijske skupine 1

Skupina B
Krim Mercator Ljubljana (Slo)
Zvezda Zvenigorod (Rus)
FC Nürnberg (Njem)
Pobjednik kvalifikacijske skupine 2

Skupina C
Hypo Niederösterreich (Aut)
Kometal Gjorce Petrov (Mak)
Larvik HK (Nor)
Pobjednik kvalifikacijske skupine 3

Skupina D
Viborg HK (Dan)
Budapest Bank (Mađ)
Budućnost Mobile (Cg)
Pobjednik kvalifikacijske skupine 4

Liga prvaka, muškarci, sezona 2007/08

Skupina A
Ivry (Fra)
Dinamo Astrahan (Rus)
Banik Karvina (Češ)
Pobjednik Braga - Barcelona

Skupina B
Kiel (Njem)
Montpellier (Fra)
Hammarby (Šve)
Pobjednik Constanta - Sasja

Skupina C
Zagreb CO (HRV)
Ademar Leon (Špa)
Kadetten Schaffhausen (Švi)
Pobjednik susreta Skopje - Serviti

Skupina D
Svendborg (Dan)
San Antonio (Špa)
Tatran Prešov (Svk)
Pobjednik Casarano - Bregenz

Skupina E
Medvedi Čehov (Rus)
HSV Hamburg (Njem)
Zaporožje (Ukr)
Pobjednik Viborg - Istanbul

Skupina F
Celje (Slo)
Veszprem (Mađ)
Gummersbach (Njem)
Pobjednik Panevezio - Reyjkjavik

Skupina G
Ciudad Real (Špa)
Flensburg (Njem)
Zaglebie Lubin (Polj)
Pobjednik Strovolos - Drammen

Skupina H
Pick Szeged (Mađ)
Velenje (Slo)
Bosna Sarajevo (BiH)
Pobjednik Crvena zvezda - Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!