Nogomet

Venezuela nakon 30 godina

Tomislav Pacak • nedjelja, 01.07.2007.

Domaćin ovogodišnje Copa Americe imao je sinoć što slaviti - Venezuela je zabilježila prvu pobjedu na ovom natjecanju u zadnjih 30 godina svladavši Peru s 2:0, te se tako primaknula prolasku u drugi krug natjecanja...

Utakmice 2. kola skupine A obilježilo je loše vrijeme u San Cristobalu, ali i loše suđenje na koje je najviše povika imao Peru. Naime, nakon što su u prvom kolu "samljeli" Urugvaj, Peruanci su izgubili od domaćina Venezuele u susretu koji su obilježela igračka naguravanja, crveni kartoni i sudački previdi. U drugom susretu skupine, Urugvaj je pobijedio Boliviju s 1:0, te tako uoči posljednjeg kruga vodi Venezuela s četiri boda, Urugvaj i Peru imaju po 3, dok je Bolivija osvojila 1 bod, ali i dalje ima šanse za prolaz dalje.

Peru je već u 14. minuti ostao bez isključenog Pedra Garcije koji je laktom udario Maldonada, makar je sudačkoj odluci pripomoglo i Maldonadovo previjanje. Venezuela je brojčanu nadmoć iskoristila u 49. minuti kada je branič Cichero bio najviši nakon kornera te tako doveo domaćine u vodstvo. Potom su Peruanci tražili jedanaesterac nakon što je srušen Pizarro, no sudac je ostao nijem. U 78. minuti isključen je i domaći veznjak Richard Paez zbog napucavanja lopte, no Peruova nastojanja da dođe do izjednačenja samo su otvorila prostor novom pogotku domaćih koji je u 79. minuti postigao Daniel Arismendi. Utakmica je i završila naguravanjem igrača, malo toga lijepog će se zapamtiti s tog susreta.

Urugvaj se vratio u igru za drugi krug pobijedivši Boliviju s 1:0. Dvostruki svjetski prvaci bili su bolji protivnik većim dijelom susreta te su zasluženo poveli pogotkom Vicentea Sancheza u 58. minuti, no posljednjih 20-ak minuta morali su se grčevito braniti od stijihskih napada Bolivije koja je vjerojatno zaslužila izjednačenje.

Konačne odluke ipak će pasti u posljednjem kolu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!