Nogomet

Capel spasio Španjolce

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 02.07.2007.

Drugog dana U-20 Svjetskog prvenstva odigrano je pet utakmica, u onoj najzanimljivijoj Urugvaj je propustio kapitalizirati vodstvo od 2:0 protiv Španjolske. Najuvjerljiviju pobjedu dana ostvarili su Čileanci, koji su lakoćom svladali domaćina Kanadu...

Urugvaj je poveo početkom drugog poluvremena nakon što se njihov centarfor i kapetan Edison Cavani najbolje snašao u petercu poslije ubačaja Luisa Suareza. U 56. minuti već je 2:0, Suarez zabija golčinu s dvadesetak metara snažim udarcem pod gredu. Španjolci su smanjili u 71. minuti kada urugvajski golman Goicoechea loše istrčava na centaršut Barragana, a Adrian Lopez glavom šalje loptu u nebranjenu mrežu. Junak Furie bio je lucidni ljevak Diego Capel, koji je iskoristio novu grešku Goicoechee. Nakon što je vratar Urugvaja loše izboksao loptu, Capel ga je fantastično prebacio lob udarcem i u 3. minuti sudačke nadoknade osigurao bod Španjolskoj.

Nigerijci su dvaput pogađali okvir gola prije nego što je Brown Ideye donio minimalnu pobjedu u 75. minuti nakon udarca iz kuta. Ubacio je Echiejile, a Brown je glavom loptu posao u desni kut. U drugoj utakmici F skupine, Japan je uvjerljivo slavio protiv Škotske. Zadnji čovjek i kapetan Scott Cuthbert izgubio je loptu nakon nepotrebnog driblinga, a na njegovu pogrešku nadovezao se i vratar McNeill pogodivši sretnog strijelca Morishimu, koji se tako ušetao s loptom u gol.

Drugi gol postigao je u 57. minuti Tsukasa Umesaki lijepim udarcem s 20 metara u donji desni kut. Tragični škotski vratar McNeill ponovo je bio u glavnoj ulozi kada je Jun Aoyama opalio s 30 metara po sredini gola, iako Japanac niti u snu nije očekivao da će biti strijelcem, škotskom vrataru je ispala lopta iz ruku za 3:0 Azijaca. U 82. minuti počasni pogodak za Škote postigao je s klupe ušli Ross Campbell.

Hitri Čileanci bili su predobri za domaćina, poveli su u 25. minuti golom Nicolasa Medine nakon pogreške domaće obrane. U 54. strijelac za 2:0 je kapetan Carlos Carmona, a nakon lijepe akcije rezervist Jaime Grondona zabija za konačnih 3:0. Da je prvenstvo u Kanadi pravi pogodak svjedoči broj gledatelja na utakmici Jordana i Zambije, potonji su poveli pogotkom Temba iz kaznenog udarca u 8. minuti, a prethodno je isključen Al Jumah. Unatoč tome, Jordan je uspio izboriti nerješen ishod kada Salim predkraj poluvremena koristi zbunjenost Njobvua i vratara Jacoba Bande.

Rezultati 1. kola:

Skupina A: Čile - Kanada 3:0

Skupina B: Španjolska - Urugvaj 2:2, Jordan - Zambija 1:1

Skupina D: Poljska - Brazil 1:0, Južna Koreja - SAD 1:1

Skupina E: Argentina - Česka 0:0, Sjeverna Koreja - Panama 0:0

Skupina F: Japan - Škotska 3:1, Nigerija - Kostarika 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!