Nogomet

Clifftonville i Honka slave, golijada u Walesu

Filip Galić • ponedjeljak, 02.07.2007.

Jučer su odigrane posljednje četiri utakmice prvog kola Intertoto Kupa. Možda i najzanimljivije. U Walesu niti pet pogodaka domaćem Llanelliju nije bilo dostatno za prolazak dalje, Clifftonville i Honka su naplatili propušteno u prvim utakmicama, a Šahtjor Soligorsk je visio kod Ararata, ali na kraju slavio.

Nakon pobjede od 4:1 u prvoj utakmici, malo tko je vjerovao kako Šahtjor može ispustiti takvo visoko vodstvo. Pa ipak, Ararat je stigao na prag velikog iznenađenja pogocima Erzumyana i Pisellija i nakon 55 minuta igre vodio 2:0. Pritisak na bjeloruska vrata je bio golem i pravo je čudo što armenci nisu uspjeli postići više, dapače više puta su promašivali mrtve prilike. Još kada je gostima isključen Klimenko zbog nesmotrenog prekršaja, postalo je još vruće za goste. Šahtjor je nekako se uspio obraniti i krenuti na drugo kolo na ukrajinski Černomorets.

Dinaburg je bio favorit protiv sjevernoirskog Clifftonvillea, ali nisu računali na rani gol Mark Hollanda glavom na samom startu utakmice. To je očito potpuno poremetilo red u momčadi koja do kraja prvog dijela nije smogla više snage od pokušaja Artena Yashkina. U drugom poluvremenu su pokušali krenuti silovitije, ali su se gosti hrabro branili i imali dvije prilike iz kontri, koje je zaustavio domaći vratar Vadims Fedorovs. Clifftonville će tako na belgijski Gent.

Honka je položila svoj prvi europski ispit i sada hrabro odlazi na danski Aalborg. Nakon samo 6 minuta su imali prednost preko Huuhtanena koji je iskoristio sjajan ubačaj Weckstroma. Obje momčadi su nakon toga drmale vratnice, no gola gledatelji nisu vidjeli do 69. minute kada za TMVK izjednačuje Terehhov. Gosti uzvračaju odmah i ponovno vode golom Puustinena. Nedugo zatim i osiguravaju svoju pobjedu novim golom Puustinena i Hakanpaae. Konsa je smanjio prednost na 2:4, rezultat koji izbacuje TMVK Tallinn.

Llanelli je imao rezultat 1:3 i nije smio dozvoliti da primi niti jedan pogodak. Ne da su primili, već su primili tri komada, ali su zadržali obraz davši gostima iz Litve pet golova. Severino je doveo Vetru u vodstvo rano, u 4. minuti. Domaći zatim preokreću preko Legga i Thomasa, no u samo dvije minute, na izdahu prvog poluvremena, Stankevicius i Juska preokreću rezultat i zaključuju utakmicu. U drugom poluvremenu, Griffiths je imao svoj one man show, ali su njegovi golovi došli prekasno za senzaciju i prolaz Llanellija. Tako će Vetra na Legiu Warszawu, a Llanelli ispada, ali može se reći da je ispao sa stilom.

Llanelli - Vetra 5:3 Dinaburg - Clifftonville 0:1 TMVK Tallinn - Honka 2:4 Ararat - Šahtjor Soligorsk 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!