Nogomet

Večer Robinha i novi pad Ekvadora

Filip Galić • ponedjeljak, 02.07.2007.

Nakon drugog kola, situacija u skupini B se lagano zahuktala. Brazil se vratio u život pobjedom protiv Čilea, dok je Meksiko pobijedio Ekvador i najbliži je prolazu sa dvije pobjede. Kažemo, najbliže, jer se lako može dogoditi da se na kraju stvori krug od tri momčadi sa šest bodova, a onda odlučuje zasebna mini-tablica.

Brazil bi tu sigurno bio u lijepoj poziciji jer je jučer u prvoj utakmici napravio bitan kapital od 3:0 protiv Čilea. Zasluge za to pripaadju Robinhu, igraču koji je sam uspio poraziti Čile svojim hat-trickom. Utakmica je počela silovito za Brazil, sa Elanom, Robinhom i Wagnerom koji su imali prve prilike, ali bez konkretnom učinka. U 36. minuti, Juan centrira, a Wagner je srušen u kaznenom prostoru nakon jednog duela, nakon čega sudac Pezzotta iz Paragvaja sudi kazneni udarac. Robinho je bio siguran.

U nastavku je Čile pronašao snage i hrabrosti i stisnuo Brazilce, a najveću priliku je propustio Humberto Suazo koji je pokušao predriblati čitavu obranu Brazila plus vratara, ali mu je loptu sa gol crte skinuo Juan. Robinho je ipak preuzeo stvar u svoje ruke. Prvo na asistenciju Gilberta Silve prebacuje vratara Brava u 84. minuti, da bi tri minute kasnije sa vrha 16-erca pogodio za konačnih 3:0.

Meksiko je uspješno apsolvirao i drugu utakmicu na Copa Americin. Nakon što su porazili Brazil u prvom kolu, sada su svladali i Ekvador. Ekvadoru je ovo bila vrlo vjerojatno zadnja slamka spasa nakon poraza od Čilea u prvom kolu 2:3 i nisu smjeli dopustiti novi poraz.

Ipak, poveo je Meksiko u 21. minuti. Nakon sjajnog duplog pasa između Castilla i Marqueza, prvi ulijeće u obranu Ekvadora, prelazi i vratara Moru i mirno postiže pogodak za 1:0. Ekvador je morao otvoriti, ali je Meksiko uspješno odolijevao napadima. U 79. minuti, Omar Bravo na asistenciju Torrada postže pogodak za 2:0, zaključujući tako drugu pobjedu Meksikanaca. Malu nadu u povratak Ekvadora dao je Mendez golom sa preko 20 metara pri čemu je lopta na putu okrznula nekog od meksičkih obrambenih igrača i završila u mreži Sancheza. Do kraja promjene nije bilo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!