Nogomet

Meksiko i Portugal bez problema

Kristian Hohnjec • utorak, 03.07.2007.

Noćas su odigrane posljednje tri utakmice prvog kola U-20 Svjetskog prvenstva. Meksiko i Portugal ostvarili su vrlo uvjerljive pobjede protiv Gambije, odnosno Novog Zelanda, dok su Austrija i Kongo odigrali bez pobjednika...

Meksikanci su došli do uvjerljivog 3:0 trijumfa, no nije bilo lako kako rezultat sugerira. Gambija je bila bolja u prvom poluvremenu, a izvrsnog napadača Modou Jagna zaustavila je jednom vratnica, te nekoliko puta raspoloženi meksički vratar Alfonso Blanco. U nastavku ipak očekivani rasplet, Barcelonina velika nada Giovanni Dos Santos zabio je briljantan pogodak volejem s 20-ak metara iz dosta teške pozicije. Nakon te 57. minute sve je bilo lakše za Meksiko, koji je bolju igru okrunio drugim pogotkom deset minuta kasnije. Hector Moreno najbolje se snašao u velikoj gužvi, te iz blizine savladao Josepha Gomeza, koji je prije toga bravurozno obranio nekoliko udaraca. Pred sam kraj, u 89. minuti, Javier Hernandez je zaobišavši vratara poentirao u kontri za konačnih 3:0.

Portugal je zahvaljujući Brunu Gami stigao do pobjede protiv sasvim solidnog Novog Zelanda. Gama je najprije u 45. minuti odlično izveo slobodan udarac uhvativši Jacoba Spoonleya na krivoj nozi, bio je to logičan kraj prvog poluvremena u kojem su Portugalci dominirali. Sve dvojbe oko pobjednika otklonio je isti igrač realiziravši kazneni udarac za konačnih 2:0 u 61. minuti, prethodno je pokošen Zequinha. U završnici utakmice Novi Zeland je imao nekoliko prilika da smanji rezultat, najveću je promašio Sam Jenkins kada je s 10-ak metara prebacio prazni gol.

Austrija je rano došla do vodstva, nakon slobodnog udarca vratar Onka tek je odbio loptu, pritrčava Erwin Hoffer za 1:0 u 7. minuti. Kongo je izjednačio iz jedanaesterca u 59. minuti, strijelac je bio Franchel Ibara. Austrijski golman Zaglmair imao je nekoliko sjajnih intervencija, a njegov kolega na drugoj strani iskupio se u završnici utakmice kada je skunio čisti zicer Rubenu Okotiu.

Poredak nakon 1. kola:


Skupina A: 1. Čile 3, 2. Austrija 1, 3. Kongo 1, 4. Kanada 0.
Skupina B: 1. Španjolska 1, 2. Urugvaj 1, 3. Jordan 1, 4. Zambija 1
Skupina C: 1. Meksiko 3, 2. Portugal 3, 3. Novi Zeland 0, 4. Gambija 0
Skupina D: 1. Poljska 3, 2. Južna Koreja 1, 3. SAD 1, 4. Brazil 0
Skupina E: 1. Argentina 1, 2. Češka 1, 3. Sjeverna Koreja 1, 4. Panama 1
Skupina F: 1. Japan 3, 2. Nigerija 3, 3. Kostarika 0, 4. Škotska 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!