Nogomet

Argentina i Paragvaj osigurali prolaz

Vedran Attias • utorak, 03.07.2007.

Nakon drugog kola situacija u skupini C je jasna - Argentina i Paragvaj prolaze u sljedeću fazu natjecanja. Sigurnim pobjedama i u drugom kolu su osigurali četvrtfinale...

Izbornik Argentine Basile uspio je složiti sjajnu momčad. Smirio je sve probleme u reprezentaciji i momčad mu igra sjajno. Utakmicu protiv Kolumbije su loše otvorili. Već u 10. minuti Perea dovodi Kolumbiju u vodstvo. Nakon primljenog pogotka, a većinom i dotad, igra se na jedan gol - kolumbijski. Do kraja prvog dijela Argentina je rješila pitanje pobjednika. U 19. minuti Crespo je iz jedananesterca izjednačio, a ponovni reprezentativac Riquelme je zgodicima u 34. i 45. minuti donio veliku prednost Argentini već do odmora.

Drugi dio bio je manje zanimljiv. Argentina je smirila igru i čekala kraj utakmice, a Kolumbija je bila nemoćna opasnije zaprijetiti. U 72. minuti trenutak neopreznosti i opuštanja u obrani iskoristio je Castrillon i smanjio na 3:2. Taj zgoditak podigao je tempo igre. Kolumbija je pokušavala izjednačiti, ali do kraja i nisu imali većih prigoda. U samoj završnici Diego Milito postavio je konačnih 4:2 uz isključenje Vargasa. Iako nije postigao zgoditak, Leo Messi bio je među najboljima i kao i ostali požalio se na nesnosnu vrućinu: "Igrali smo dobro i to je bitno. Iako smo osigurali prolaz idemo na pobjedu protiv Paragvaja. Umoran sam kao i svi igrači zbog vrućine. Mislim kako s nogometom kojeg prikazuje Argentina svi gledatelji mogu biti zadovoljni."

U drugoj utakmici u skupini B Paragvaj je sigurnom pobjedom osigurao prolaz u četvrtfinale. Od samog početka su se postavili autoritativno. Kontrolirali su igru i ulazili u prilike. Jednu od njih u 29. minuti iskoristio je Baretto za vodstvo Paragvaja. Nakon pogotka Paragvaj je stao. Osvajač nedavno odigranog Gold Cupa SAD je pritisnuo i pokušavali su izjednačiti. To im je uspjelo prije odmora kada je Clark u 40. minuti zabio za 1:1.

Paragvaj je i u drugi dio ušao bolje. Vrlo brzo, već u 55. minuti Cardozo ponovo donosi prednost Paragvaju. Do kraja smo gledali loš i nezanimljiv nogomet. Paragvaj je kontrolirao igru bez neke veće želje za postizanjem trećeg pogotka. Većinom se igra odigravala na sredini terena što bi u biti značilo kako se nije događalo ništa. Na samom kraju, kada su SAD sve karte bacile u napad, Cabanas je rješio utakmicu i postavio konačnih 3:1 za Paragvaj.

Skupina C:
Argentina - Kolumbija 4:2; SAD - Paragvaj 1:3

Tablica:
1.Paragvaj 6 8:1
2.Argentina 6 8:3
3.SAD 0 2:7
4.Kolumbija 0 2:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!