Nogomet

Zvijezda se zove Freddy

Kristian Hohnjec • srijeda, 04.07.2007.

Glavna zvijezda četvrtog dana U-20 Svjetskog prvenstva u Kanadi bio je Amerikanac Freddy Adu. SAD je potpuno pregazio Poljsku, koja je na otvaranju bila bolja od Brazila, zahvaljujući hattricku fantastičnog Freddya. Očekivane pobjede Argentine i Brazila...

Otvaranje utakmice pripalo je Poljskoj, Patryk Malecki dao je krasan "zadnji" pas između dvojice Amerikanaca za hladnokrvog egzekutora Davida Janczyka, bilo je to 1:0 u 5. minuti. Amerikancima nije trebalo mnogo za odgovor, u 9. minuti već je 1:1, nevisoki Danny Szetela pogađa glavom same "rašlje" za izjednačenje.

U 20. minuti SAD preuzima vodstvo nakon što je Adu iz dijagonalne pozicije sa 16-ak metara od vratnice loptu zakucao u mrežu. Poljska je bila nokautirana u 3. minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, nakon odlične akcije opet Adu sjanim udarcem šalje loptu pod samu gredu za neuhvatljivih 3:1.

U nastavku Poljaci su se totalno raspali, drugi gol Szetela i pogodak Josmera Altidora prethodili su kompletiranju hattricka Adua, koji je u 85. minuti predriblao vratara i ušetao se u gol za uvredljivih 6:1. Freddy je već kao 14-godišnjak bio velika zvijezda u Americi, proglašavan je najvećim talentom nakon Pelea, ali ipak tradicionalno Amerikanci su očekivali previše, prerano. Adu je vrlo brz igrač, rafinirane tehnike i odlična udarca, te je konačno počeo pokazivati odlike vrhunskog igrača.

U drugoj utakmici skupine D Brazil je svladao Južnu Koreju 3:2, poveli su nakon sjajnog prodora Amarala, a Alexandre Pato se nadovezao dvama pogocima za uvjerljivih 3:0 nakon 59 minuta igre. U završnici Korejci postižu dva pogotka, strijelci su Sung Shim (83.) i Rok Shin (89.), a brazilski vratar Cassio je u posljednjim sekundama utakmice morao spašavati izjednačenje.

Česi su nakon Argentine remizirali i protiv Sjeverne Koreje. Poveli su Korejci nakon što je Kim Kum naplatio pogrešku česke obrane snažnim udarcem u 12. minuti. U ostatku prvog poluvremena iznenađujuće je Sjeverna Koreja bila ta, koja je imala više od igre i bila bliže novom pogotku. U nastavku najprije Luboš Kalouda prizemnim udarcem s 20-ak metara uspjeva donijeti izjednačenje, a kada je Martin Fenin u 66. okrunio najljepšu akciju na utakmici pogotkom za 2:1, činilo se kako će Česka ipak doći do anticipirane pobjede.

No, uporni i agilni Korejci nisu se predali, a za trud ih je nagradio česki stoper Ondrej Kudela, koji je vrlo nespretno skrivio jedanaesterac. Vratar Petr Radek čita pokušaj Kwang Jona s bijele točke, ali ovaj ipak posprema "odbijanac" u mrežu za konačnih 2:2 u 89. minuti utakmice. Argentina nije imala nikakvih problema protiv nedorasle Paname, već nakon pola sata igre bilo je 4:0 u korist Južnoamerikanaca.

Svjetsko prvenstvo U-20, Kanada, 2. kolo:
Skupina D: Brazil - Južna Koreja 3:0, Poljska - SAD 1:6
Skupina E: Argentina - Panama 6:0, Češka - Sjeverna Koreja 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!