Nogomet

Poznati prvi četvrtfinalisti

Sanja Čalić • srijeda, 04.07.2007.

Noćas su u Meridi odigrane posljednje utakmice prvog kruga Copa Americe u skupini A u kojoj su se sve momčadi do zadnjeg sučevog zvižduka borile za plasman u daljnji tijek natjecanja. Ipak, ni jedna reprezentacija nije ostvarila pobjedu. Peru je odigrao neriješeno s Bolivijom, dok je Urugvaj protiv Venezuele, unatoč remiju, ostvario prolazak u četvrtfinale kao jedna od najbolje trećeplasiranih momčadi...

Peru i Bolivija odigrali su psihološki vrlo zahtjevnu utakmicu, budući da se između Perua i Urugvaja vodila grčevita i vrlo tijesna borba za drugo mjesto u skupini. Na utakmici je postignuto četiri pogotka, no pobjednika nije bilo. Mrežu Perua načeo je veteran Jaime Moreno u 24. minuti nakon efektnog loba kojeg je vratar Perua Leao Bruton mogao samo ispratiti pogledom. Već nakon deset minuta Peru poravnava rezultat pogotkom Claudia Pizarra, no taj se rezultat nije dugo održao.

Bolivija je bila ta koja je na odmor otišla s vodstvom, nakon što je u sučevoj nadoknadi Jashmany Campos natjerao Brutona da ponovno izvadi loptu iz svoje mreže. Tijekom cijele utakmice Bolivija je ostavljala bolji dojam na terenu, i bilo je vrlo izgledno da će uspjeti ostvariti pobjedu, pogotvo nakon isključenja PeruancaHerrere u 78. minuti. No slavlje im je ipak pokvario Pizarro u 85. minuti pogotkom koji je Peru odveo u četvrtfinale, postavivši krajnji rezultat 2:2.

Venezuela i Urugvaj su u utakmicu ušli vrlo čvrsto, čuvajući loptu u svojim nogama, no pravih opasnosti pred vratima Rennya Vege (Venezuela) i Fabiana Carinija (Urugvaj) nije bilo. Nekoliko vrlo izglednih prilika za postizanje pogotka kod Venezuele propustio je Giancarlo Maldonado, a ništa bolje sreće nije bio ni Juan Arango čiji je slobodni udarac Carini teško obranio.

Igru Urugvaja obilježio je brzi protok lopte, te su prijetnje Vegi dolazile putem udaraca iz neposredne blizine, no vratar Venezuele bio je nesavladiv. Najizglednija prilika za Urugvaj dogodila se u 52. minuti kada je Diego Forlan uputio izravan udarac na gol, no ni taj nije završio u mreži. Do kraja utakmice rezultat je ostao nepromijenjen, budući da ni igrači Venezuele ni igrači Urugvaja nisu uspjeli realizirati niti jednu priliku.

Venezuela je osvojenim bodom ostvarila prvo mjesto u skupini, te si osigurala mjesto u četvrtfinalu, gdje će čekati drugu najbolje trećeplasiranu momčad. Peru će, pak, snage odmjeriti sa prvoplasiranom momčadi iz skupine C, a u četvrtfinale je izborio i Urugvaj, budući da je od trećeplasiranih momčadi zasada osvojio najviše bodova. Utakmice četvrtfinala na rasporedu su za vikend, stoga ćemo zasigurno moći i dalje uživati u odličnom nogometu.

Skupina A: Peru – Bolivija 2:2, Venezuela – Urugvaj 0:0

Tablica:
1. Venezuela 5, 4:2
2. Peru 4, 5:4
3. Urugvaj 4, 1:3
4. Bolivija 2, 4:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!